Hogeschool VIVES in Brugge organiseert in haar bacheloropleiding Bedrijfsmanagement het keuzetraject 'Business Technology Management', waarin alle zeven Made Different-transformaties worden opgenomen. Op die manier worden de bachelorstudenten future proof opgeleid. Hiermee inspireren Agoria en Sirris, na Europa, ook de Vlaamse hogescholen en universiteiten.


Ere wie ere toekomt: de KU Leuven was de eerste universiteit die de Made Different-methodiek gebruikte om het opleidingsonderdeel 'Interdisciplinaire bedrijfsprojecten' vorm te geven. Voor de masterstudenten Industrieel Ingenieur, Handelsingenieur en Handelswetenschappen en bachelorstudenten Milieu- en Preventiemanagement worden alle bedrijfsprojecten op de Made Different-transformaties gebaseerd, met diverse bedrijfsmatige en technische projectvragen als resultaat. Als u voor uw bedrijfsproject ook op hen een beroep wil doen, kan u via deze link alle informatie vinden.

Hogeschool VIVES gaat nog een stapje verder, en baseert een volledig keuzetraject op de door Agoria en Sirris ontwikkelde methodologie, die ook al door de Europese Commissie werd geselecteerd om pan-Europese ondersteuningsdiensten voor kmo's vorm te geven. Binnen de opleiding Bedrijfsmanagement, die een generalistische insteek heeft, staat het keuzetraject 'Business Technology Management' de studenten toe om al tijdens hun opleiding het adagio 'the only constant is change' te ervaren en te leren hoe zij hier professioneel mee om kunnen gaan. Door alle transformaties in het pakket op te nemen, erkent ook Hogeschool VIVES de waarde van elke transformatie afzonderlijk, en van de interacties tussen projecten en afdelingen die change management met zich mee brengen. 

Zulke positieve en toekomstgerichte keuzes willen we vanuit Agoria aanmoedigen en ondersteunen. We zijn dan ook graag bereid om andere hogescholen en universiteiten mee te nemen in het Factory of the Future-avontuur. 

Meer info: