Machines voor Burgerlijke Bouwkunde

De bedrijvengroep Machines voor Burgerlijke Bouwkunde verenigt de Europese invoerders en fabrikanten van laadmachines, hydraulische laadmachines, graafmachines, telescoopladers, heftrucks en gondels en kranen met snelle montage.

Kernactiviteiten

  • De bedrijvengroep vertegenwoordigt de leden op Europees niveau in het Europese comité CECE (Committee for European Construction Equipment). Ze volgt er de belangrijke thema’s op internationaal niveau op (position papers en lobby). Agoria en de lidbedrijven zijn actief in de Board en de Technical Board van dat Comité, evenals in diverse projectteams die van belang zijn voor de sector.
  • Zij volgt de Europese productregelgeving op die een impact heeft op de sector, op het vlak van milieu (Geluidsrichtlijn,  Emissie van dieselmotoren, vermindering van CO2-uitstoot, REACH, RoHS en resource efficiency), veiligheid (machinerichtlijnen, market surveillance, enz.) en toekomstige Europese homologatie voor Non Road Mobile Machinery.
  • Op het vlak van normalisatie is Agoria sectoroperator voor CEN TC 151 Construction equipment and building material machines – safety en de ISO TC 127 Earth-moving machinery.
  • De bedrijvengroep volgt trends en nieuwe technologische ontwikkelingen op, zoals digitalisatie, robotisatie, artificial intelligence en cybersecurity.
  • Zij volgt relevante marktevoluties op voor de lidbedrijven (CECE Business Climate Index en CECE Annual Economic Report).

Nieuws