MGH installeert, reviseert en herstelt elektromechanische aandrijfgroepen. Onlangs gaf het bedrijf het startschot voor een bijzonder duurzaamheidsproject. Bedoeling is om klanten bewust te maken van het milieuvoordeel van een gereviseerde tandwielkast ten opzichte van een nieuw exemplaar. 

Al 12 jaar installeert, reviseert en herstelt MGH (Maintenance & Gears Heyvaert) elektromechanische aandrijfgroepen. Het afgelopen decennium groeide het familiebedrijf MGH van een eenmanszaak uit tot een kmo met 38 medewerkers, twee servicecenters en een uitgebreide klantenportefeuille in de Benelux en Frankrijk.

Onlangs gaf de onderneming het startschot voor een bijzonder duurzaamheidsproject. Met een calculatiemodel voor CO2-uitstoot reikt MGH zijn klanten milieu-impact als extra beslissingscriterium aan bij het onderhoud van hun aandrijfsystemen. 

Milieu-impact als argument

Het duurzaamheidsproject is gebaseerd op een uniek calculatiemodel. Dat vergelijkt de CO2-uitstoot van een gereviseerde tandwielkast met deze van een nieuw exemplaar. Zowel materiaal als productieproces en transport worden in rekening genomen.

Aandrijfadviseur Harald Heyvaert: “In sommige gevallen betekent revisie 89% minder CO2-uitstoot. Maar zelfs wanneer twee derde van de onderdelen aan vervanging toe zijn, levert revisie nog steeds een besparing van 36% op.

De bedoeling van dit project is zeker niet om een belerend vingertje op te steken. Wel willen we aantonen dat een gefundeerde keuze niet kan worden gemaakt op basis van commerciële en technische argumenten alleen.” 

Eco-certificaat

Bedrijven die hun tandwielkasten door MGH laten reviseren, ontvangen op aanvraag een eco-certificaat met de effectieve CO2-besparing. Maar MGH motiveert zijn klanten ook om hun aandrijfsystemen geregeld te laten nakijken.

Harald Heyvaert: “Draait een tandwielkast te lang met versleten lagers, dan treedt er secundaire schade op. Dus moeten er meer onderdelen worden vervangen, met een grotere CO2-uitstoot tot gevolg.”

www.mgh.be


 
Doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op Agoria Online.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be