Vanaf vandaag 16 november tot en met donderdag 19 november vinden de beurzen MEDICA 2020 en COMPAMED 2020 plaats. Beide evenementen zijn belangrijke informatie- en communicatieplatforms voor de medische technologie-industrie en hun toeleveranciers. Door de coronapandemie wordt dit jaar voor een 100% online formule geopteerd.


Binnen de setting van 'virtual.MEDICA' en 'virtual.COMPAMED' vinden beslissers uit alle sectoren van de gezondheidszorgindustrie een ruim aanbod van producten en diensten waarbij wordt gefocust op drie domeinen:

  • de Conference Area (conferentie- en forumprogramma),
  • de Exhibition Space (voor exposanten en productinnovaties)
  • en de Networking Plaza (netwerking / matchmaking).

In 2021 zullen MEDICA en COMPAMED als hybride evenement worden georganiseerd. Het hybride concept houdt in dat liveplatforms voor professionele bezoekers van het Düsseldorf Trade Fair Centre worden gecombineerd met een digitaal aanbod.

"De exposanten waren positief over ons plan voor hygiëne en infectiebescherming. En door de opeenvolgende versoepelingen van de internationale reisregels aan het begin van de zomer hadden we realistische verwachtingen dat beide beurzen veilig in fysieke vorm zouden kunnen plaatsvinden. Door de ontwikkeling van de wereldwijde pandemie moest dit nu echter opnieuw worden geëvalueerd. Tegen de achtergrond van de vele reisbeperkingen en gelet op het bijzonder internationale publiek van MEDICA en COMPAMED, zowel wat exposanten als bezoekers betreft, moeten we dit jaar exclusief inzetten op de virtuele format", vertelt Wolfram Diener, voorzitter en CEO van Messe Düsseldorf.

"De essentie van MEDICA en COMPAMED is het wereldwijde bereik van exposanten en bezoekers. Ook dit jaar is dat zo, alleen niet in de vorm van een event dat fysieke aanwezigheid vereist. Met de jaarlijkse afwisseling van MEDICA en COMPAMED houden we nu contact met alle stakeholders door een grote virtuele, wereldwijd toegankelijke marktplaats voor de community te creëren met een high profile-programma. Dit is een goed uitgangspunt voor de gezamenlijke lancering in 2021, wanneer we de succesvolle combinatie van liveplatforms voor beursbezoekers in het Düsseldorf Exhibition Center en een digitaal aanbod opnieuw zullen oppikken", gaat Wolfram Diener verder.

Een uitstekende basis leggen met gevestigde onlineportalen

"De afgelopen jaren hebben we ons digitale aanbod voortdurend uitgebreid en hebben we internetgebaseerde industrieplatformen opgezet in de vorm van onze MEDICA- en COMPAMED-webportals. Die kunnen we nu implementeren om onze klanten ook in deze uitdagende tijden de juiste tools aan te reiken om te netwerken en waardevolle kennisoverdracht te vergemakkelijken", benadrukt Horst Giesen, Global Portfolio Director for Health & Medical Technologies bij Messe Düsseldorf.

"Op de data van MEDICA 2020 en COMPAMED 2020 zoeken we samen met ondersteunende verenigingen en partners naar de beste elementen om te streamen uit de 600 eerder geplande sessies voor de vakfora en de conferenties. Deelnemers mogen in deze virtuele formats items verwachten met grote corona-relevantie. Daarnaast zijn er diverse webpresentaties van exposanten over hun innovaties en een online matchmaking-ruimte om waardevolle zakelijke contacten te leggen, inclusief een video web meeting-functie", belooft Horst Giesen, die een overzicht geeft van de agenda.

Het MEDICA-specialistenprogramma houdt de vinger stevig aan de pols, met digitale programma-events rond actuele trends en vragen op technisch en economisch vlak en inzake gezondheidsbeleid. Tot de MEDICA-fora behoren het MEDICA CONNECTED HEALTHCARE FORUM, het MEDICA HEALTH IT FORUM, het MEDICA LABMED FORUM, het MEDICA TECH FORUM, het MEDICA ECON FORUM en het COMPAMED HIGH-TECH FORUM en het COMPAMED SUPPLIERS FORUM.

Alle informatie over deelname aan de virtuele edities van MEDICA 2020 en COMPAMED 2020 vindt u online op https://virtual.MEDICA.de en https://virtual.COMPAMED.de.