Osimis vereenvoudigt de Lify ® -oplossing, dat gebaseerd is op de vrije en open-source Orthanc-technologie, om de uitwisseling en raadpleging van medische beeldvormende onderzoeken. Frédéric Lambrechts, CEO Osimis : "Technologie en innovatie zijn in de eerste plaats hulpmiddelen die de patiënt ten dienste moeten worden gesteld".


Wat is Orthanc?

Orthanc is sinds 2011 al meer dan 230.000 keer wereldwijd gedownload en is een gratis en open-source server voor medische beeldvorming die compatibel is met webtechnologieën. Sébastien Jodogne, Chief Scientific Officer (CSO), houder van een doctoraat in de informatica van de Universiteit van Luik en gespecialiseerd in digitale beeldverwerking, heeft in 2011 het project Orthanc opgestart binnen het departement medische fysica van het Universitair Ziekenhuis van Luik. Hij is de winnaar van een van de internationale prijzen die jaarlijks worden uitgereikt door de Free Software Foundation in Boston (VS). Orthanc ontving in 2015 ook een eHealth Award van Agoria.

Osimis, opgericht in 2015 vanuit de ontwikkeling van Orthanc, is een pionier op het gebied van softwareoplossingen voor medische beeldvorming, bijbehorende oplossingen en aanverwante diensten die de interoperabiliteit van spelers op het gebied van klinisch en medisch onderzoek mogelijk maken. Het bedrijf, geïncubeerd door WSL en gevestigd in Luik (België), heeft 15 mensen in dienst.

Gebaseerd op het wereldwijde succes van Orthanc, biedt het commerciële platform Lify® een snelle en ergonomische bediening en inzet van Orthanc voor de gezondheidszorg: inter-hospitaal uitwisselingen, distributie van patiënten, integratie met kunstmatige intelligentiepartners.

"Als initiatiefnemer van het project in een academische omgeving dankzij de steun van het Universitair Ziekenhuis van Luik, ben ik heel blij dat we hiermee een nieuwe pagina kunnen openen in de reeds lange geschiedenis van het vrije en open-source Orthanc-ecosysteem De wetenschappelijke en maatschappelijke impact van Orthanc is internationaal geprezen en maakt deel uit van een filosofie van openheid en kennisverspreiding."

Sébastien Jodogne, CSO, Osimis 

 

Waarom deze fondsenwerving?

Als expert in zijn nichemarkt wil Osimis zijn aanwezigheid in Europa, Noord-Amerika en Azië versterken. Het Osimis-team levert de grootste bijdrage aan het open source-project Orthanc voor medische beeldvorming.

 'Deze fondsenwerving zal ons in staat stellen de ontwikkeling en internationale expansie van de Lify ® te versnellen. Ons doel is om het klinische pad en het leven van de patiënt te verbeteren, in alle dimensies van medische beeldvorming. Technologie en innovatie zijn in de eerste plaats hulpmiddelen die de patiënt ten dienste moeten worden gesteld. Onze benadering brengt AI innovatie dichter bij de klinische praktijk in de context van medische beeldvorming We zijn op zoek naar computerwetenschappers en commerciële medische technologie om de vraag bij te houden.'

Frédéric Lambrechts, CEO, Osimis

Het bedrijf heeft zojuist EUR 2,3 miljoen opgehaald van experts in medische technologieën en een ervaren raad van bestuur gevormd(* ): Marc Nolet (oprichter van Physiol, intraoculaire lenzen), Trasis * (leider in radiofarmacie), Dr. PhD Erik Ranschaert (radioloog en expert in kunstmatige intelligentie), Jacques Galloy * (Gaudeto, digitale beeldvorming, voorzitter van de raad), Frédéric Lambrechts * (CEO) en gespecialiseerde fondsen: W.IN.G * / SRIW, Noshaq / Spinventure * (Meusinvest-groep) en BeAngels. 

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.