Het West-Vlaamse Agoria-lidbedrijf Linum Europe, onderdeel van de Linum Group, neemt in april zijn intrek in een nieuwbouw. Die verhuis wordt later in het voorjaar gevierd met een unieke tentoonstelling van kunstige, roestvrijstalen objecten.


Het bedrijf Linum Europe werd in 1983 door Fred Vanderbeke opgericht. Door de jaren heen groeide Linum internationaal uit tot “Linum Group”, met daarin 4 sterk verbonden bedrijven én met vestigingen in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Linum Group is gespecialiseerd in innovatieve installatiematerialen voor koelinrichtingen, horeca-, grootkeuken- en HVAC-technieken. Dit gaat van hygiënische koelcelrekken, over technische HVAC-draagstructuren tot diverse roestvrijstalen bouwstukken, zoals spoelbakken en spoelinrichtingen voor private en professionele keukens.

Om de nakende verhuis naar het gloednieuwe hoofdkantoor in Kuurne kracht bij te zetten, heeft de familie Vanderbeke het plan opgevat om de duurzaamheid waarmee ze dagelijks wenst te ondernemen, te uiten in een tentoonstelling over het basismateriaal “roestvrijstaal” (RVS). Roestvrijstaal staat in de ruime branche, en vooral in de voedingsindustrie, bekend om zijn kwaliteit en levensduur. Duurzaamheid ten top dus.

Voor deze tentoonstelling, die zal plaatsvinden in mei/juni 2020 in de nieuwe gebouwen, zegden reeds enkele bekende kunstenaars toe. Onder hen o.a. de vermaarde Duitse kunstenaar Ewerdt Hilgemann, van wie één of meerdere kunstwerken zullen te bewonderen zijn.

Ook Made In Inox, een roestvrijstaal-specialist uit Watou, was er als een van de eersten bij om aan de expositie mee te werken, en zal voor het eerst zijn eigen roestvrijstalen raket, symbool voor ‘Ideeën geven je ruimte’, op een externe locatie tentoonstellen.

Fred Vanderbeke, groot bezieler van het project, nodigt ieder(e) RVS-verwerkend bedrijf en kunstenaar – professioneel of amateur, modern of klassiek – uit om zijn of haar RVS-kunstvoorwerp aan te bieden voor deze unieke expositie.

Bezit u een kunstig roestvrijstalen object dat op deze tentoonstelling thuishoort? Grijp dan zeker de kans om uw creatie op de Linum “Reality, Virtuality, Sustainability”, kortweg RVS-expositie, bij een breed publiek bekend te maken.

Alle informatie is te bekomen bij Fred Vanderbeke van Linum Group, via info@linum.eu of op 056 35 92 94.