U wilt met uw bedrijf de eerste stappen zetten richting Industrie 4.0? Of meer inzicht verwerven in hoe u de productiviteit kunt verhogen door nieuwe, marktrijpe en haalbare technologie? Dan is dit lerend netwerk van Agoria u op het lijf geschreven! De focus ligt op de opleiding van medewerkers, op het connecteren van het kantoor en de productievloer, en op het verhogen van de productiviteit. Schrijf u snel in, want het aantal plaatsen is beperkt !


De 38 Factories of the Future en diverse Vlaamse proeftuinen zijn al enkele jaren bezig om hun machines en gereedschappen te connecteren met de IT-systemen van het kantoor, en om volop in te zetten op flexibele automatisatie en op vernieuwde businessmodellen.

Het aanbod aan diverse marktrijpe toepassingen binnen Industrie 4.0 doet soms vermoeden dat bedrijven gewoon moeten kiezen uit een aantal standaard oplossingen. Toch is de realiteit meestal anders.

Invoeren van dit soort technologie vergt bijna altijd maatwerk, op maat van het bedrijf. Bovendien is deze transformatie niet enkel een keuze van de productieverantwoordelijke of van de directie, maar is het minstens even belangrijk om in te zetten op de competenties van de medewerkers

Wij geloven dat bedrijven hierbij vooral kunnen leren uit elkaars goede én moeilijkere ervaringen. Enkele getuigenissen van Factories of the Future over wat wel werkt en niet werkt, komen hier dan ook aan bod !

U komt alles te weten over de volgende onderwerpen:

 • Datacaptatie, data-analyse en smart tools: welke opleidingen voor productiemedewerkers?
 • Predictief onderhoud en planning van predictief onderhoud: tools en opleidingen.
 • Magazijnbeheer: van vorkheftruckchauffeur tot logistiek management voor de productie.
 • ERP-data en productiedata koppelen (machinegegevens, slimme dashboards…)
 • Van datasilo’s naar geaggregeerde data
 • Koppelen van business uitdagingen van het bedrijf (doorlooptijd, klantentevredenheid,…) met technologische oplossingen (IoT, smart sensors…)
 • End-to-end integratie van digitale systemen
 • Ervaringsuitwisseling over Proof-of-Concepts

Helemaal mee in 4 sessies

Interesse? Reserveer de volgende data in uw agenda, en schrijf u via de link onderaan dit artikel in voor de volgende sessies:

 • I4.0 skills voor productiemedewerkers: sessie op 15/12/2020 via MS Teams, met getuigenissen van Factories of the Future.
 • Connecteer de productie met het kantoor: sessie op 15/02/2021 via MS Teams, met duo-getuigenissen van productiebedrijven en solution providers.
 • ROI van digitalisatie op de productievloer: sessie op 15/04/2021, fysieke meeting bij Sirris in Diepenbeek waar u een bezoek kan brengen aan de 4.0 Made Real pilot factory (onder voorbehoud van de gezondheidscrisis).
 • Bezoek aan een Factory of the Future: sessie op 15/06/2021, fysieke meeting (onder voorbehoud van de gezondheidscrisis).

Waarom deelnemen?

Met dit lerend netwerk wil Agoria bedrijfsleiders, operationele verantwoordelijken en HR-verantwoordelijken van verschillende bedrijven de kans bieden om elkaar op regelmatige tijdstippen te ontmoeten, kennis uit te wisselen en innovatieve oplossingen te vinden voor gedeelde uitdagingen.

We bieden hierbij ondersteuning door experts in de verschillende thema’s aan. Best practices komen aan bod. Van zodra de pandemie dit toelaat, gaan we op terreinbezoek bij vernieuwende en voorlopende bedrijven. Het lerend netwerk vormt de ideale combinatie van netwerking opportuniteiten en een thematische training, met theorie én praktijk.

De kostprijs voor deelname bedraagt EUR 750 (excl. VAT)/deelnemer voor de volledige cyclus. Meerdere deelnemers per bedrijf zijn welkom.

Deze masterclass maakt deel uit van het Industriepartnerschap waarbinnen 17 Vlaamse innovatiepartners een geïntegreerde dienstverlening aanbieden om groei en innovatie in de Vlaamse industrie te stimuleren in de 3 volgende thema’s: Digitalisering, Duurzaamheid & Industrie4.0. Ze doen dat onder leiding van Agoria en Sirris en met de steun van Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Datum

dinsdag 15 december 2020

maandag 15 februari 2021

donderdag 15 april 2021

dinsdag 15 juni 2021

Plaats

Verschillende locaties, zowel online als offline.

Organisator

Agoria 

Schrijf je in