Sirris zet het nieuwe "Brussels Initiative on Cybersecurity Innovation" (BICI) op. Dit initiatief, ondersteund door onder meer Agoria, zal gezamenlijke innovatie op het gebied van cyberbeveiliging aanmoedigen rekening houdend met de industriŽle capaciteiten en behoeften.


Samen met de partners EhB, UCL, ULB en VUB, en met de steun van de Cyber Security Coalition en het Centrum voor Cyberveiligheid BelgiŽ, organiseren Agoria en Sirris op 11 december een evenement om de geslaagde voltooiing van de projecten in het kader van het SecurIT-platform te vieren en de oprichting van het nieuwe 'Brussels Initiative on Cybersecurity Innovation' (BICI) bekend te maken.

Programma

Sirris is zich dankzij het SeCloud-project bewust geworden van het potentieel van collaboratieve innovatie in verschillende domeinen van de cyberveiligheid; hierop voortbouwend heeft het, samen met partners van het strategisch platform SecurIT, het 'Brussels Initiative on Cybersecurity Innovation' (BICI) gelanceerd. Dit operationele initiatief is bedoeld om de collaboratieve innovatie op het vlak van cyberveiligheid te promoten en vooruit te helpen.

SecurIT

Het globale strategisch platform SecurIT, een initiatief van Innoviris dat sinds 2015 loopt, lanceerde vijf projecten rond cyberveiligheid: BruFence, C-CURE, SCAUT, SeCloud en SPICES. Ze spitsten zich respectievelijk toe op automatische fraudedetectie, flexibele authenticatie, bestendigheid van zijkanalen van geauthenticeerde encryptie, veiligheidsproblemen in cloud-computing en complexe event processing voor veiligheidsmonitoring.
Het platform verenigde 15 onderzoeksgroepen afkomstig van drie universiteiten (UCL, ULB en VUB), een hogeschool (EhB) en een collectief onderzoekscentrum (Sirris), en bevorderde de interactie tussen de industriŽle en de academische wereld. Hiermee vormde het de grondslag en creŽerde het een unieke kans voor innovatie in cyberveiligheid in het Brussels Gewest.

SeCloud

Al drie jaar coŲrdineert Sirris het belangrijkste SecurIT-project: SeCloud. Dit project verenigt 11 onderzoeksteams rond de vooruitgang van de spitstechnologie in bepaalde onderwerpen die de cyberveiligheid aanbelangen; het strekt tot doel de aanvaarding van de cloud-technologieŽn te versnellen en specifieke problemen in de cyberveiligheid aan te pakken: ontwikkeling van nieuwe cryptografieschema's, veiligheidsmodellen en automatische veiligheidsanalyse van programmeertalen, onderzoek naar de huidige en toekomstige privacywetgeving, kennis en documenteren van de beste praktijken en patronen in het SaaS-model (Software as a Service) en aanverwante API-technologieŽn, en studie van het risicokader rond de cloud-technologieŽn. Dankzij de contacten die Sirris tijdens het project onderhoudt met zowel de industriŽle als de academische wereld, is het zich bewust geworden van het potentieel van collaboratieve innovatie in verschillende domeinen van de cyberveiligheid.

Nieuw operationeel initiatief

Uitgaande van deze bevinding en voortbouwend op het positieve elan van Innoviris, zet Sirris samen met de partners van SecurIT een initiatief op met als doel de collaboratieve innovatie in cyberveiligheid te promoten en vooruit te helpen. Het initiatief zal in het Brussels Gewest gebaseerd zijn, openstaan voor partnerships op nationaal en Europees niveau en zich inzetten voor de bevordering van de cyberveiligheidstechnologieŽn alsook de omzetting ervan naar de industrie, uitgaande van de industriŽle capaciteiten en behoeften.

Hiertoe organiseert Sirris samen met de partners EhB, UCL, ULB en VUB, en met de steun van Agoria, het Centrum voor Cyberveiligheid BelgiŽ en de Cyber Security Coalition, een event om de geslaagde voltooiing van de projecten in het kader van het SecurIT-platform te vieren en de oprichting van het nieuwe 'Brussels Initiative on Cybersecurity Innovation' (BICI) bekend te maken. Het event zal de industriŽle gemeenschap verenigen en in contact brengen met de academische partners om de challenges van de cyberveiligheid te bespreken en te brainstormen over mogelijke gezamenlijke projecten om de cyberveiligheidstechnologie vooruit te helpen.

Cyber Security Coalition: Experience Sharing Day

Dit evenement, dat rond 13.00 uur begint, wordt voorafgegaan door de vierde Experience Sharing Day van de Cyber Security Coalition (van 9.00 tot 12.00 uur, gevolgd door een sandwichlunch). Verschillende sprekers zullen ingaan op de O&O uitdagingen op het gebied van cyberveiligheid (regionaal en Europees niveau). Als Agoria-lid kan u gratis deelnemen aan dit initiatief. Het volledige programma en de specifieke inschrijvingslink voor de ochtendsessie zullen binnenkort worden gecommuniceerd.

Datum

dinsdag 11 december 2018, 14:00 - 19:00

Plaats

BluePoint Brussels
A. Reyerslaan 80
1030 Brussel

Toegangsplan

Organisator

Agoria 

Dit evenement is afgelopen.