Wilt u uw bedrijf klaarstomen voor de toekomst, maar wordt u overweldigd door alles wat u hoort, ziet en leest over Industrie 4.0 en de 'Factories of the Future'? Geen paniek. Dit traject van Agoria, POM West-Vlaanderen, Sirris en Workitects (Flanders Synergy) laat u kennismaken met de verschillende transformaties en best practices van enkele Factories of the Future.


De titel van 'Factory of the Future' is niet zomaar een label. Het is een bekroning voor bedrijven, groot ťn klein, die een intensief traject achter de rug hebben van investeringen en transformaties op alle vlakken.

De cijfers spreken voor zich:

  • De award-winnaars zijn goed voor een gemiddelde daling van hun productiedoorlooptijd van 50%,
  • De time-to-market van nieuwe producten reduceerden ze met 40% ,
  • De productiviteit, die, steeg de voorbije 4 jaren bij deze bedrijven met 25%, waarbij het aantal fouten in de productie met hetzelfde percentage verminderde,
  • De Factories of the Future investeren voor 850 miljoen euro in robotisatie, digitalisatie, automatisatie en fabrieksuitbreidingen,
  • Ook de tewerkstelling werd uitgebreid met 13%,
  • Elke Factory of the Future laat een omzetstijging.

Leer van de Factories of the Future

Wenst u meer inzicht in de 7 transformatiedomeinen en de effectieve aanpak om met uw eigen bedrijf uit te groeien tot fabriek van de toekomst?

Schrijf dan in voor dit†Factory of the Future-traject en laat u inspireren tijdens 4 hands-on infosessies gebaseerd op†de 7 door Europa erkende industriŽle transformatiedomeinen voor kmo-maakbedrijven.

Voor wie?

Plantmanagers, bedrijfsleiders, productiemanagers van maakbedrijven, regio West- & Oost-Vlaanderen. In een latere fase is er dit jaar ook nog een uitrol voorzien in regio Vlaams-Brabant, Antwerpen, Limburg.

De sessies

Sessie 1: Algemene introductie Industry 4.0 & Machinepark

Advanced Manufacturing Technologies (hoe de productiemiddelen efficiŽnt in te zetten)† & Smart Manufacturing (hoe een grote variŽteit aan producten efficiŽnt en flexibel produceren)

Sessie 2: Human Capital†

Human Centred Organisation (hoe uw medewerkers betrekken bij een innovatieve werkorganisatie die autonomie, creativiteit en voortdurende ontwikkeling van vaardigheden en bekwaamheden combineert)

Sessie 3: Digital Skills & Infrastructuur

Digital Factory (hoe digitale technologie kan worden gebruikt om product- en/of procesontwikkeling te transformeren)

  • 12 september 2019
  • Het programma volgt binnenkort†

Sessie 4: Duurzaamheid†

Eco Factory (hoe een voortrekkersrol spelen in de ecoproductie)

Value Chain-Oriented Open Factory (hoe samen met uw netwerk uw innovatiecapaciteiten te verhogen door o.a. te co-creŽren)

  • 3 oktober 2019
  • Het programma volgt binnenkort††

Deze sessies worden ook in het Frans georganiseerd in WalloniŽ. Klik hier voor meer info en inschrijvingen.

Datum

donderdag 16 mei 2019, 13:00 - 17:30

donderdag 20 juni 2019, 13:00 - 17:30

donderdag 12 september 2019, 13:00 - 17:30

donderdag 3 oktober 2019, 13:00 - 17:30

Plaats

VKC
Etienne Sabbelaan 49
8500 Kortijk

Organisator

Agoria POM West-Vlaanderen Sirris en Workitects 

Meer info

Gratis.

Schrijf je in