Je bent al ver geraakt: je digitale business is opgestart, je hebt product-market fit bereikt en je bent volop aan het schalen. Maar welke schakel ontbreekt nog om van jouw scale-up een succesverhaal te maken? Een bruisend team met topmedewerkers! Als oprichter wil je uiteraard talent van de bovenste plank aanwerven. Maar hoe pak je dat nu aan anno 2019?


Schrijf snel in voor ACCES2TALENT, een ongemeen boeiend inspiratie-event georganiseerd door Scaleup.vlaanderen, met sprekers van Agoria, Otolith, Teamleader en Showpad. Dit event vindt plaats op 24 januari in BluePoint Brussel.

Programma

  • 14u30 Onthaal
  • 15u00 Welkom door Isabel Michiels, Agoria
  • 15u10 Introductie door Jeroen Franssen, Agoria

"Digitalisering als dé driver voor verandering op de arbeidsmarkt"

In deze introductie zullen enerzijds de resultaten van een uitgevoerde arbeidsmarktanalyse worden toegelicht en anderzijds zal worden uitgelegd wat de Agoria-tactiek is om mensen, bedrijven, sectoren, onderwijs- en arbeidsmarkt stakeholders op één lijn te brengen.

Jeroen Franssen is lead expert Personeel & Organisatie bij Agoria en is de driving force achter de arbeidsmarktstudie. Jeroen vertaalt eveneens de macro-economische arbeidsmarkt- analyses naar beleidsadvies voor overheid, onderwijs, arbeidsmarktactoren en naar micro-economische toepassingen voor bedrijven.

  • 15u25 Keynote door David Ducheyne, Otolith

"Employer branding, rekrutering en retentie anno 2018"

Waarom zou iemand bij jouw start-up/scale-up komen werken in plaats van bij om het even welke andere organisatie? Dat is de hamvraag. Veel organisaties verdringen elkaar voor het venster om te lonken naar het schaarse talent dat passeert. Aantrekken en behouden van mensen is voor veel organisaties de strategische uitdaging bij uitstek. In een "candidate's market" heeft de kandidaat de keuze. Om te winnen, gaat het in essentie over het creëren van een consistente ervaring bij zowel de kandidaat als de medewerker. En over vertrouwen. In deze sessie gaat David Ducheyne in op de basisprincipes van employer branding, rekrutering en retentie.

David Ducheyne heeft meer dan 25 jaar ervaring in HR en leiderschap. Hij werkte voor Alcatel, Securex, Case New Holland en Henkel. Sedert 2018 richtte hij het strategisch adviesbureau Otolith op en helpt hij organisaties bij de uitvoering van hun strategie, meer bepaald de menselijke kant ervan. Hij is ook practice leader HR & People Strategy bij Solvay Business School en auteur van "Duurzaam Leiderschap" en "Personaliseren van Werk".

  • 16u10 Twee getuigenissen: Teamleader en Showpad

"Scaling up from 1 to 10M: wat hebben we geleerd op vlak van talent?" Katrien De Clerck, Teamleader

Katrien De Clerck startte reeds bij Teamleader tijdens de vroege start-up fase. In haar rol als Chief of Staff heeft ze haar consultant achtergrond en eerdere internationale werkervaringen in Londen en San Francisco kunnen inzetten om de groei van Teamleader op te schalen. Haar belangrijkste focus ligt op strategy alignment en de uitvoering ervan in het hele bedrijf.

"Hoe de eerste 50 hires de fundamenten voor je verdere scaling up bepalen." Peter Geiregat, Showpad

Peter Geiregat is Vice President People bij Showpad, een Belgische sales enablement scale-up. In de afgelopen 18 maanden schaalde hij Showpad van 175 naar 350 mensen. Hij was eerder ook Chief People Officer bij Real Impact Analytics dat van 60 naar 120p groeide op ruim een jaar tijd. Voorheen was hij o.a. de Europese HR Director van Russell Reynolds in London en werkte als HR Business Partner op het global headquarter van AMI Semiconductor in de VS.

  • 17u15 Netwerk drink

Geïnteresseerd? 
Inschrijven voor dit event kost 50 euro en kan via deze link.