Agoria-lidbedrijf LVD heeft aangekondigd dat het COMPAC uit Urbino, Italië, een leverancier van industriële automatiseringsoplossingen, heeft overgenomen. Met de overname breidt het bedrijf zijn automatiseringsaanbod voor vlakke plaat- en buislasersnijmachines uit in een tijd waarin er steeds meer vraag is naar geautomatiseerde productie voor het bereiken van meer efficiëntie.


COMPAC S.r.l. is een 30 jaar oud familiebedrijf, gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en integratie van hightech automatische magazijnsystemen, invoer- en uitgiftesystemen, laad- en losapparatuur en automatiseringssystemen aangepast aan bepaalde sectoren. De activiteiten en automatiseringsproducten van COMPAC zijn geleidelijk aan gegroeid. De oplossingen zijn divers, o.a. handlingsystemen voor de magazine- en kartonindustrie en transportbanden voor metaalreinigingsmachines. LVD werkte sinds 2016 samen met COMPAC voor de productie van automatische magazijnsystemen voor tal van LVD lasersnij-installaties in Italië.

Met de overname wordt COMPAC onderdeel van de LVD-groep. LVD zal de COMPAC-systemen geschikt voor de metaalproductie onder de naam 'LVD' toevoegen aan het automatiseringsaanbod van zijn ponsmachines, fiberlaser- en buislasersnijmachines voor klanten wereldwijd. Het merk 'COMPAC' blijft behouden voor automatiseringsoplossingen geschikt voor andere sectoren. Alle COMPAC-producten worden verder in de toonaangevende 7000 m² grote productiesite in Italië vervaardigd.

"COMPAC heeft al heel wat geavanceerde automatiseringsoplossingen geleverd en bewezen over zin voor innovatie en een sterke engineeringmentaliteit te beschikken", legt Carl Dewulf, LVD President en Managing Director uit. "Met de overname van COMPAC willen we een sterke toekomst voor onze automatiseringslijn veiligstellen en onze klanten de meest geavanceerde en betrouwbare automatiseringstechnologie bieden die gelijke tred houdt met de vooruitgang in het fiberlasersnijden. Met COMPAC halen we extra automatiseringskennis en systeemervaring binnen."

Over LVD

LVD is een toonaangevend producent van plaatbewerkingsmachines; lasersnijsystemen, ponsmachines, afkantpersen, scharen en automatiseringssystemen, geïntegreerd met en ondersteund door de CADMAN®-software suite. De producten en technologie van LVD voldoen aan Industrie 4.0 en maken intelligent produceren mogelijk.

Voor het tweede jaar op rij werd LVD uitgeroepen tot één van de Best Managed Companies van België, een initiatief van Deloitte Private en Econopolis. De toewijzing erkent particuliere en gecontroleerde Belgische bedrijven die de hoogste normen inzake bedrijfsprestaties stellen.

Website: www.lvdgroup.com.

Over COMPAC

COMPAC ontwerpt, ontwikkelt en fabriceert geavanceerde producthandling-, procesautomatiserings- en goederenopslagsystemen, inclusief op maat gemaakte oplossingen voor tal van industriële toepassingen zoals mechanische en ijzer- en staalverwerking, elektrische apparaten, papier-/karton-/verpakkingsindustrieën, chemische industrie en baksteenproductie.

COMPAC biedt ook logistieke oplossingen voor het automatiseren en flexibel beheren van de materiaalstroom binnen een productie-afdeling, met zelfstandig functionerende transport- en toevoerleidingen, uitgerust met toebehoren zoals centreerinrichtingen, omleidingen, verdelers, dispensers, opslagunits, liften, manipulatoren, palletiseermachines.

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.