LCL breidt zijn datacenter in Antwerpen uit met een nieuwe datazaal van 200 m≤ naast de twee bestaande zalen. De uitbreiding, het equivalent van een 70-tal nieuwe racks, is nodig omdat het datacenter zijn huidige maximumcapaciteit bereikt heeft.


De extra datacenterruimte zal beschikbaar zijn vanaf oktober, zo meldt het bedrijf in een persbericht. Het gaat om een investering ter waarde van 600.000 euro, o.a. omdat de nieuwe uitbreiding wordt voorzien van de nodige nieuwe systemen (generator, Uninterruptible Power Supply, branddetectie, koeling etc.) en een extra toegangssluis om de veiligheid te verhogen.

"In Antwerpen zitten we vaak dichter bij de eindgebruiker", zo zegt Laurens van Reijen, managing director van LCL: "Ons datacenter in Diegem is meer centraal gelegen, dicht bij Brussel. Maar veel van onze klanten bevinden zich buiten de hoofdstad. Om dichter bij onze klanten te staan en ze vandaaruit te kunnen blijven bedienen, hebben we die extra ruimte gecreŽerd. We willen steeds beschikbaar zijn en blijven dus investeren in bijkomende capaciteit voor onze bestaande en nieuwe klanten."†

LCL heeft datacenters in Antwerpen, Diegem en Aalst en biedt een minimum bedrijfscontinuÔteit van 99,98%. Dat wil zeggen dat alle apparatuur blijft draaien tijdens bijvoorbeeld een onderhoud, omdat de systemen een back-upinstallatie hebben.†

www.lcl.beBent u lid van Agoria en doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling,†innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op de website van Agoria.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be.†