Ewattch, dat sinds kort lid is van Agoria, reikt de industrie oplossingen aan waarmee fabrieken en gebouwen in slechts enkele uren kunnen worden geconnecteerd. Dat is ook wat het bedrijf heeft gerealiseerd bij Serviplast, dat gespecialiseerd is in producten en diensten op het domein van kunststofspuitgieten en dat eveneens lid is van Agoria.


De oplossingen van Ewattch, van de draadloze LoRaWAN-sensor tot de software voor de supervisie, worden intern ontwikkeld in de zetel van het bedrijf (in Frankrijk) en maken het mogelijk om de prestaties van fabrieken en gebouwen te verbeteren: toezicht op het machinepark, optimalisatie van de productie, betere beheersing van het energieverbruik enz. Ewattch biedt ook oplossingen aan voor verticale industriële sectoren zoals de metaal, de gieterij of nog de kunststofverwerking. 

Na een heel positieve ervaring bij Platex (een kunststofverwerkend bedrijf) in Frankrijk wou Ewattch ook ondernemingen in de Belgische kunststofsector benaderen met die oplossing. "We zijn daarom op zoek gegaan naar een cluster binnen onze doelgroep en zo zijn we uitgekomen bij PlastiWIN, waar we nu bij aangesloten zijn", vertelt Mathieu Chabot, Country Manager van Ewattch voor de Benelux. "Daar hebben we Diego Lancksweert ontmoet en voorgesteld hoe we professionals kunnen helpen. Hij was duidelijk overtuigd want hij raadde ons aan om contact op te nemen met Serviplast."

"In deze bijzondere tijden van COVID-19 laten IoT-systemen zien hoe nuttig ze zijn om de continuïteit van de productie te verzekeren", klinkt het bij Mathieu Chabot. "Ze maken het mogelijk om verbonden te blijven met de fabriek, de werking op afstand te volgen, om gewaarschuwd te worden bij problemen ... ook als je niet ter plaatse bent. Dat is het gemak dat we onze klanten willen bieden."

 

Na een analyse van hun behoeften en verwachtingen inzake connectiviteit kwam Ewattch een eerste keer langs bij Serviplast om hun machinepark te leren kennen.  Er werd dan een schets van de opstelling van de persen gemaakt met als doel om later een 2D isometrische weergave van de fabriek te creëren.

Serviplast vat daarmee de transitie aan naar kunststofverwerking van de nieuwe generatie.  Ze beginnen met elf van hun spuitpersen te connecteren met behulp van de kit van Ewattch om een overzicht te krijgen van de data m.b.t. de productie en het stroomverbruik.

Daarnaast rusten ze ook een compressor en een koelaggregaat met sensoren uit om hun energieverbruik te meten. Ten slotte worden zes omgevingssensoren op verschillende plaatsen in de fabriek geïnstalleerd om de temperatuur en de vochtigheid te meten.

Plug-and-playoplossing

Onder het toezicht van het team van Ewattch Belgium implementeerde een van de technici van Serviplast de oplossing in de fabriek. Het kostte maar enkele uren om alles up and running te krijgen. De sensoren op de uitrusting van Serviplast begonnen dan de verzamelde data door te sturen naar het EwattchCloud-platform.

Het team van Ewattch had de account van Serviplast vooraf geconfigureerd zodat de gebruikers gemakkelijk aan de slag zouden kunnen met het platform. Vervolgens paste Serviplast de dashboards aan op basis van de gewenste essentiële informatie.

De nieuwe gebruikers hadden genoeg aan enkele minuten hulp om inzicht te krijgen in het platform en om te gaan met de doorgestuurde data van het machinepark:

  • Beheer van de productiedata: cyclustijd, resterende productie, aantal geproduceerde elementen enz.
  • Toezicht op de toestand van het machinepark zonder enige vertraging: machines die stilliggen of werken, die fouten melden of nog die aan het voorverwarmen zijn.
  • Analyse van het energieverbruik
  • Temperatuur en vochtigheid in de fabriek
  • Mogelijkheid om de data van de persen rechtstreeks in het veld te raadplegen met behulp van augmented realityen een QR-code die op de persen is aangebracht.
  • En nog veel meer …

Sinds de Ewattch Plastics-oplossing werd geïmplementeerd, kent Serviplast het exacte energieverbruik van zijn machinepark en van elk van zijn persen. Dankzij deze oplossing kunnen ze nu de spuitpersen optimaliseren voor de productie en kiezen welke het eerst wordt ingezet.  Op die manier zijn ze ook begonnen om de totale energie-impact van de fabriek te verkleinen.

Benoit Mathelin, Sales & Project Manager Serviplast: "Met de implementatie van de oplossing van Ewattch hadden we een tweeledige doelstelling, nl. een eerste stap zetten naar Industrie 4.0 en ogenblikkelijk kunnen beschikken over een grote hoeveelheid data m.b.t. de lopende productie om snel te kunnen ingrijpen wanneer wat misloopt. Tegelijk is het systeem een tool om het energieverbruik te volgen. Dankzij die data kunnen we een relevante analyse maken van de verdeling van het verbruik in onze werkplaatsen."

Serviplast overweegt trouwens aanpassingen m.b.t. de distributie van de perslucht en de koeling. Momenteel wordt de inschakeling van een 'free-cooling'-systeem onderzocht.

Ewattch is een Frans bedrijf dat kostenbesparende plug-and-playoplossingen aanbiedt voor de geconnecteerde industrie en Smart Building. Ewattch Belgium is de officiële distributeur van de Ewattch-oplossingen voor de Benelux.

Bron: https://ewattch-plasturgie.fr/index.php/2020/01/23/serviplast-connecte-son-parc-machine/

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.