Om de intra-Belgische samenwerking te verbeteren, hebben Agentschap Innoveren & Ondernemen, Innoviris en DG06 het programma BEL-SME in het leven geroepen. BEL-SME spoort Belgische kmo's aan om samen een ontwikkelingsproject uit te werken met bedrijven uit Vlaanderen, WalloniŽ en Brussel. Wat houdt dit precies in?


Deze oproep staat open voor alle sectoren. Het projectconsortium moet bestaan uit ten minste twee KMO's uit twee verschillende Belgische regio's en de duur van het project moet tussen 12 en 24 maanden bedragen.

BEL-SME steunt gezamenlijke projecten, maar om een financiering te bekomen voor de specifieke taken binnen het project, dient elke bedrijfspartner een klassieke financieringsaanvraag in te dienen bij de bevoegde gewestelijke financieringsinstelling. Er dient ook een 'gemeenschappelijk' formulier over de samenwerking en een draft consortiumovereenkomst ingediend te worden.†

Voorafgaand aan de indiening kunnen de kandidaten een voorbereidende vergadering aanvragen.

Na deze eventuele vergadering moeten de volgende formulieren worden ingevuld en ingediend:

Uiterlijk op 29 maart 2019 om 12.00 uur 's middags:

  • Joint Proposal Application Form (in het Engels)

  • Consortium agreement tussen alle projectpartners (niet ondertekend / in het Engels)

Deze documenten moeten opgestuurd worden naar†smaas@innoviris.brussels.

Voor†bovenstaande datum†moeten de bedrijven eveneens†een individuele en regionale financiŽle aanvraag invoeren, gebaseerd op de regionale schema's van ondersteuning voor R&D, bij de gewestelijke instantie voor financiering.†

Het bedrag van de tussenkomst voor zo'n samenwerking verschilt per gewest. Meer informatie over dit onderwerp vindt u op de website van de verschillende regio's: