Om de intra-Belgische samenwerking te verbeteren, hebben Innoviris, DG06 en Agentschap Innoveren & Ondernemen het programma BEL-SME in het leven geroepen. BEL-SME spoort Belgische kmo's aan om samen een ontwikkelingsproject uit te werken met bedrijven uit Vlaanderen, WalloniŽ en Brussel. Wat houdt dit precies in?


Momenteel staat de vierde oproep open. Deze is bedoeld voor alle disciplines. Het projectconsortium moet bestaan uit ten minste uit 2 kmoís van 2 verschillende Belgische regioís en de duurtijd van een project ligt tussen de 12 en 24 maanden.

BEL-SME steunt gezamenlijke projecten, maar om een financiering te bekomen voor de specifieke taken binnen het project, dient elke bedrijfspartner een klassieke financieringsaanvraag in te dienen bij de bevoegde gewestelijke financieringsinstelling. Er dient ook een 'gemeenschappelijk' formulier over de samenwerking en een draft consortiumovereenkomst ingediend te worden.

Concreet betekent dit voor de kmo's:

  • dat ze een gemeenschappelijk formulier moeten invullen†dat een algemeen beeld moet geven over het project alsook een draft consortiumovereenkomst;
  • dat ze deze ten laatste op vrijdag†30†maart 2018 (12 uur)†moeten versturen naar belsme.dgo6@spw.wallonie.be.
  • en dat ze elk ook voor†bovenstaande datum eveneens†een individuele en regionale financiŽle aanvraag invoeren, gebaseerd op de regionale schema's van ondersteuning voor R&D, bij de gewestelijke instantie voor financiering.†

Het bedrag van de tussenkomst voor zo'n samenwerking verschilt per gewest. Meer informatie over dit onderwerp vindt u op de website van de verschillende regio's: