Binnen de EU wordt de roep groter om te evolueren van vrijhandel naar eerlijke competitie. Maar hoe kan Europa die uitdaging concreet aanpakken? Wij legden de vraag voor aan Neelie Kroes, voormalig Vice-President van de Europese Commissie en op woensdag 17 mei a.s. keynote speaker op Agoria’s corporate event ‘Globalize or Trumpetize’.


In aansluiting op het witboek over de toekomst van Europa, dat ze op 1 maart presenteerde, heeft de Europese Commissie deze week een nieuwe discussienota gelanceerd over de vraag hoe de mondialisering in goede banen kan worden geleid.

De roep wordt groter om te evolueren van vrijhandel naar eerlijke competitie. “Mondialisering is goed voor de Europese economie als geheel, maar daar hebben onze burgers weinig boodschap aan als de voordelen ervan niet beter en eerlijker worden verdeeld. Europa moet helpen de mondiale regelgeving zo te herschrijven dat vrijhandel eerlijke handel wordt en dat mondialisering duurzaam wordt en alle Europeanen iets oplevert,” aldus Frans Timmermans, eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie in het persbericht.

Maar hoe kan Europa die uitdaging concreet aanpakken?

Wij legden de vraag alvast voor aan Neelie Kroes, voormalig Vice-President van de Europese Commissie en op woensdag 17 mei a.s. keynote speaker op Agoria’s corporate event ‘Globalize or Trumpetize’.

Bekijk hier haar antwoord:


Benieuwd naar het volledige verhaal? Schrijf gratis in voor Agoria’s corporate event op 17 mei.