Ter gelegenheid van de Dag van de Wetenschap, het grootste wetenschapsevent in Vlaanderen en Brussel, was Agoria op zondag 22 november in het Centraal Station van Antwerpen aanwezig met de interactieve robot Nao. Zo'n 450 passanten, waaronder ook heel wat kinderen en jongeren, hebben er samen met Nao gevoetbald, gedanst, luchtgitaar gespeeld en nog veel meer.

De aanwezige jeugd werd uitgedaagd om spannende nieuwe uitdagingen voor Nao te posten op www.facebook.com/becauseimtechie. En elk uur was er voor jong en oud tevens een mini-workshop waar de deelnemers Nao konden leren programmeren.

Onze aanwezigheid in het Centraal Station van Antwerpen was een van de acties in het kader van Agoria's Because I'm Techie-campagne. Met deze campagne plaatst Agoria technologiestudies en -bedrijven in de schijnwerpers bij jongeren en hun ouders. Het aantal studenten in die richtingen aan het hoger onderwijs stijgt nu sinds drie jaar, maar blijft  te laag ten opzichte van de steeds maar groeiende behoeften bij de technologiebedrijven.

De hele omgeving van het Centraal Station stond trouwens in het teken van de 'Dag van de Wetenschap'. Naast Nao was er onder meer ook een mobiele kraansimulator van Montage vzw te zien, leerkrachten van 4 TSO-scholen deden laagdrempelige technische proeven met kinderen en aan de uitgang van het station op het Astridplein stond, met de steun van FTMA (opleidingsfonds Metaal Antwerpen), de Technotrailer opgesteld. Dat is een bus waarin kinderen technische proeven konden doen (bv. al fietsend energie opwekken, kennismaken met toepassingen van industriële automatisatie,...). Kortom, een groot succes!

Nog ter gelegenheid van de Dag van de Wetenschap ondertekende Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen, gisteren het STEM-charter. Dat gebeurde in Gent.

Reageer op dit artikel