Vandaag, dinsdag 22 september, is uitgeroepen tot Nationale telewerkdag... dé kans bij uitstek dus om even stil te staan bij wat we daar nu eigenlijk van vinden, zo van thuis uit werken. Door COVID-19 hebben heel veel mensen dit thema de voorbije maanden intensief leren kennen. Een tijdlang was telewerken zelfs verplicht waar mogelijk. En het kan ook effectief in veel situaties, maar is het daarom ook de meest geschikte formule? Enige reflectie dringt zich op.


U las in de pers waarschijnlijk ook de vele getuigenissen van bedrijven en de adviezen en aanbevelingen van diverse professoren. Allemaal geven ze hun (eerste) evaluatie van de afgelopen 6 maanden waarin, voor zover mogelijk, al dan niet verplicht aan telewerken moest worden gedaan.

Maar telewerk is zeker niet overal en voor iedereen een geschikte manier van werken. Naast de voordelen op het vlak van o.a. mobiliteit en geconcentreerd werken, zijn er ook significante nadelen zoals isolatie en gebrek aan creatieve samenwerking.

Het loont daarom de moeite om even een stap terug te zetten en na te denken over een wenselijk 'werkplekbeleid'. Een werkplekbeleid behelst een globaal zicht op de werkplek op kantoor en thuis. Men zou hiervan een managementtopic moeten maken, zodat een geïntegreerde aanpak mogelijk is.

Bij een geïntegreerde aanpak komen verschillende aspecten kijken:

  • Arbeidsrechtelijke: de toepassing van CAO nr. 85 van de NAR, en de vertaling ervan in policies en addenda bij arbeidsovereenkomsten
  • Compensatorische: mobiliteit, werkplek en werkmiddelen
  • Organisatorische: kantoortijd en samenwerking, ontwikkeling van competenties en kennisdeling
  • Individuele & Motivationele: betrokkenheid bij de organisatie

De First Points of Contact van P&O staan ter beschikking om u wegwijs te maken bij het arbeidsrechterlijke. Een model van addendum werd uitgewerkt en een voorbeeld van telewerk policy kan op aanvraag verkregen worden.

Om onze leden nog beter van dienst te zijn, publiceren we eerdaags bijkomend een online tool die u bij de andere bovenvermelde aspecten van telewerken op weg kan helpen. Met die tool krijgt u een handig en praktisch overzicht van de verschillende domeinen van HR-beleid, aangepast aan het voor u best passende model van arbeidsorganisatie. Aan de hand van geïntegreerde adviezen, versterkt met concrete tips, kan u zelf uw werkplekbeleid uitwerken.

Stuur vandaag al een mailtje naar Fabienne Martin (fabienne.martin@agoria.be) of Robrecht Janssens (robrecht.janssens@agoria.be), uw contactpersonen voor de HR Guidelines, en ontvang binnenkort als eerste de Agoria HR-Guidelines Telewerk.

De Nationale telewerkdag is een initiatief in het kader van de Week van de Mobiliteit (16-22 september), georganiseerd door Het Netwerk Duurzame Mobiliteit.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de "first points of contact" in uw regio :

  • Antwerpen-Limburg
  • Brussel - Brabant
  • Oost- en West-Vlaanderen