Produceert uw bedrijf producten met kunststoffen? En wilt u de stap zetten naar de circulaire economie? Schrijf in voor de interactieve workshop van Agoria en Sirris en laat u doorheen de eerste moeilijke stappen begeleiden.


Vele maakbedrijven met kunststof bevattende producten willen stappen zetten naar een meer circulaire bedrijfsvoering, maar weten niet hoe met deze kunststoffen om te gaan. Het zoeken van de meerwaarde voor hun bedrijf en hun klanten verloopt niet altijd even vlot. Op verschillende vlakken zijn innovatie en gerichte acties noodzakelijk. In de meeste gevallen vereist dat het beoordelen van nieuwe trade offs.

Sirris en Agoria organiseren een interactieve workshop (tijdens een ontbijtsessie) om u doorheen deze moeilijke eerste stappen te leiden. Naast informatieoverdracht rond de Ecodesign-regelgeving en Reach helpen we u via de workshop om de meest prioritaire stappen te identificeren. Hierbij zoeken we naar die actie die voor uw bedrijf de grootste potentiŽle waarde heeft.

Op het einde van de workshop kan elke deelnemer zijn concrete vraag voor ondersteuning voor zijn case aanreiken. In opvolging van deze workshop zoeken wij voor uw vraag concrete tips, mogelijke ondersteuners, kennispartners, technologie providers,Ö die we u per e-mail bezorgen.†

Programma

8u00 Welkom

8u30 Regelgeving Ecodesign Directive en Reach

8u45 Uitdagingen rond recyclaten en hun samenstelling (additieven)

9u 05 Inleiding tot circulair denken en waarde denken

9u30 Workshop

  • Waarde vanuit grondstof

  • Waarde vanuit product

  • Waarde vanuit productgebruik

10u30 Terugkoppeling van de case en de specifieke nood

11u00 Wrap up

Doelgroep

Deze ontbijtsessie richt zich tot maakbedrijven die producten maken waarin kunststoffen zitten en kunststofverwerkers.

Datum

dinsdag 2 april 2019, 08:00 - 11:00

Plaats

BluePoint Brussels
A. Reyerslaan 80
1030 Brussel

Toegangsplan

Organisator

Agoria 

Meer info

Gratis voor leden van Agoria en Sirris
Niet-leden: 75 euro

Dit evenement is afgelopen.