Dat het aanbod "technisch talent" op de arbeidsmarkt vandaag onvoldoende is om de grote vraag te behappen, zal niemand meer verbazen. Veel bedrijven moeten op zoek naar slimme alternatieve oplossingen om hun productie- of bedrijfsproces niet in het gedrang te brengen. Logi-technic, een lidbedrijf van Agoria, speelt innovatief op die uitdaging in.


Technical talent wanted!

Logi-technic, al 19 jaar een referentie in technical outsourcing, bedient met 550 ervaren medewerkers en 7 filialen een breed scala klanten in Vlaanderen en Wallonië. "Zij kiezen voor ons omwille van onze kwalitatieve en flexibele oplossingen," zegt Sarah Craeymeersch, Learning & Development Officer bij Logi-technic: "Om deze verwachtingen in de huidige arbeidsmarkt blijvend waar te maken zet Logi-technic vol in op veiligheid, opleiding en bijscholing van zijn technische medewerkers. Want wanneer het technisch talent niet op de arbeidsmarkt te vinden is; dan gaan we zelf medewerkers opleiden in onze Logi-technic Academy en er technische toppers van maken." 

Hire for attitude, train for skill

"De filosofie van de Logi-technic Academy is hire for attitude, train for skill. Veel goesting, attitude en motivatie zijn de basisvoorwaarden om deel te kunnen worden van onze groene Logi-technic family.", aldus Sarah nog: "Samen met de VDAB hebben we een innovatief pilootproject opgestart waarbij we technisch potentieel verder bijsturen om vervolgens een echte Top-tech te worden. Deze aan te leren technische competenties worden in concrete leerdoelen en ankerpunten vastgelegd op maat van elke nieuwe medewerker." 

Quick learn, quick win

Het DNA van de Logi-technic techniekers is pragmatisch en hands-on en dit wordt verder doorgetrokken binnen de Logi-technic Academy. "We focussen op praktijkgerichte en onmiddellijk toepasbare opleidingen, geen schoolbanken noch een overload aan theorie. De Logi-technic Academy traint de medewerker in een 1-op-1 en zo wordt kennis ook in de praktijk gezet."

Via opleiding op maat van het individu innoveert Logi-technic om zich te wapenen tegen de krapte aan technisch talent op de arbeidsmarkt en geven ze gemotiveerde mensen de kans om door te groeien in de wondere wereld van techniek. 

Logi-technic maakt deel uit van de groep "House of HR"; waartoe o.a. ook Accent Jobs en Tec behoren. Het bedrijf is gespecialiseerd in technical outsourcing binnen de domeinen Industrie, Field Services, Facility Management, Building en Infra.

www.logi-technic.be