De in-, uit- en doorvoer van strategische goederen is strikt gereglementeerd. In het kader van de optimalisatie van het Vlaamse wapenhandeldecreet werden een aantal aanpassingen gedaan die een impact kunnen hebben op uw onderneming. Recent besliste de Vlaamse regering ook om de spelregels voor overheidssteun voor onderzoek en ontwikkeling naar dual use en militaire toepassingen, te versoepelen. Hoog tijd als exporterend en innoverend technologiebedrijf om uw kennis wat bij te spijkeren.


Agoria Vlaanderen, BSDI en FLAG in samenwerking met de dienst controle strategische goederen van de Vlaamse overheid, nodigen u graag uit op een infosessie op 29 november 2018.

Programma

10u00 Ontvangst
10u30 Welkom
10u35 In-, Uit-, en doorvoer van strategische goederen: wat verandert er voor uw onderneming?
MichaŽl Peeters en Tom Nijs, Dienst Controle Strategische Goederen, Departement Buitenlandse Zaken, Vlaamse overheid

Het Vlaamse 'wapenhandeldecreet' werd geoptimaliseerd. Wat verandert er concreet voor uw onderneming? Hoe zit het nu met de controle op eindgebruik? En wat met de cath-all bepaling? Ook de nieuwe doorvoercontrole en elektronische procedure komen aan bod.
11u30 Uitbouw van interne nalevingsprogramma's (Internal compliance programme, ICP)
Floris Bombeke, Dienst Controle Strategische Goederen, Departement Buitenlandse Zaken, Vlaamse Overheid

Interne nalevingsprogramma's worden gebruikt bij het toekennen van de voorafgaande machtiging en het certificaat van gecertificeerd persoon. Beide procedures worden momenteel verder uitgewerkt.
12u00 Overheidssteun voor onderzoek en ontwikkeling met militaire of dual use toepassing
Dirk Veelaert, Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO), adviseur

Recent besliste de Vlaamse regering om de zogenaamde 'richtlijn Van den Brande' te versoepelen. Deze richtlijn legde de overheidssteun voor onderzoek en ontwikkeling voor dual use en militaire toepassingen sterk aan banden. Door de versoepeling openen zich flink wat nieuwe mogelijkheden voor onze Vlaamse technologiebedrijven.
12u45 Q&A
13u00 Netwerkdrink (met broodjes)

Datum

donderdag 29 november 2018, 10:00 - 14:00

Plaats

BluePoint Antwerpen
Filip Williotstraat 9
2600 Berchem (Antwerpen)

Toegangsplan

Organisator

Agoria BSDI en FLAG 

Meer info

Gratis.

Dit evenement is afgelopen.