Op het online event ‘Digital Connect Week – Industries moving forward’ brengt Agoria de bedrijven van de maakindustrie die op zoek zijn naar innovatie, efficiëntievoordelen of groei door digitalisering, in contact met bedrijven die voor deze ambities de juiste digitale oplossingen kunnen aanreiken. Het is de gelegenheid om inspiratie op te doen of vrijblijvend een eerlijk antwoord te krijgen op vragen die u al lang bezighouden, dus grijp nù uw laatste kans om nog een inlogcode te bemachtigen. De inschrijvingen worden om organisatorische redenen afgesloten op maandag 28 september. Dit is waarom u volgens ons zeker moet deelnemen.


1. Digitalisering is de toekomst… ook voor de industrie

De digitalisering van bedrijfsprocessen, bijvoorbeeld door de implementatie van een ERP-systeem, verbetert de manier van werken binnen de organisatie. Tot zover zijn de meeste bedrijven inmiddels wel mee. Maar interne efficiëntievoordelen zijn nog maar het tipje van de ijsberg. Het echte potentieel van digitalisering gaat onnoemelijk veel verder. De succesvolle businessmodellen van de toekomst ontstaan uit en leiden tot radicale digitale innovatie. Dat geldt voor elk bedrijf, maar zeker ook in de maakindustrie, waar het eindproduct het resultaat is van (steeds meer gedigitaliseerde) samenwerking tussen een hele keten van partners. Bedrijven die vandaag niet op zijn minst al de ogen openen voor die veranderende realiteit, zullen de trein missen ten voordele van hun concurrenten die er wel proactief naar handelen.

Tijdens ons event ‘Digital Connect Week – Industries moving forward’ bespreekt Prof. Dr. Ivanka Visnjic (ESADE Business School), een internationaal gerenommeerde experte in de innovatie van businessmodellen voor de maakindustrie, de verschillende fases van innovatiematuriteit van bedrijven. U ontdekt in welke fase uw onderneming zich bevindt, welke uitdagingen en kansen zich daarbij aandienen en hoe u er optimaal op kunt inspelen. Lees hier meer.

2. Break-out sessies op maat van uw interesses en behoeften

Waar de keynote van Prof. Dr. Visnjic u vooral het globale plaatje meegeeft, kunt u in de vier thematracks van het event uw kennis en begrip van een aantal specifieke en belangrijke deelaspecten scherpstellen.

We serveren u deze tracks in een tempo van één sessie per dag, telkens anderhalf uur lang. Zo houdt u voldoende ruimte over in uw agenda voor andere activiteiten, maar kunnen we elke sessie toch de nodige diepgang geven zodat u er effectief waardevolle inzichten aan overhoudt. De sessies worden inhoudelijk gevuld door een (naargelang van het thema wisselende) groep van een of meerdere experts en/of ervaringsdeskundigen, waaronder heel wat topbedrijven uit de digitale sector en de industrie.

De thema’s die aan bod komen, zijn:

  • ‘How 5G will speed up your industry’ (vrijdag 2 oktober; met o.a. de topman van het BIPT en praktijkgetuigenissen door Atlas Copco en de Haven van Antwerpen).
  • Cybersecurity, a business continuity essential (maandag 5 oktober; een track in samenwerking met de Cyber Security Coalition, met gastsprekers van o.a. IBM en Marsh en een panelgesprek met vertegenwoordigers van onder meer de reeds door cybercriminelen getroffen industriële bedrijven Picanol en Asco Technologies).
  • How manufacturing embraces digital? (dinsdag 6 oktober; met een keynote over ‘smart factories’ door Bluecrux, gevolgd door drie use cases over digitalisering van productie door samenwerking tussen industriële en digitale bedrijven. Deze industriële bedrijven zijn Niko, Stas en Roltex).
  • Change engagement: getting people on board and involved in change (woensdag 7 oktober; met o.a. Agoria’s eigen expert innovatieve arbeidsorganisatie Robrecht Janssens, maar ook twee praktijkgetuigenissen door de industriële bedrijven ETAP en Alstom, én rondetafelsessies waarin u met anderen kunt discussiëren over uw eigen change management-project in het kader van digitalisering).

3. Vraag en aanbod samen aanwezig

In de relatie tussen opdrachtgever en technologiepartner in het kader van een digitaliseringsproject is, net zoals in de liefde, de eerste stap vaak de moeilijkste: Hoe gaan we elkaar in godsnaam vinden? Hoe weten we zeker wat we echt voor elkaar kunnen betekenen? Willen we eigenlijk wel precies hetzelfde?

Die lastige kennismakingsdrempel nemen we tijdens ons event ‘Digital Connect Week – Industries moving forward’ helemaal voor u weg. Op het event zijn immers zowel de vraag- (industriële bedrijven) als de aanbodzijde (leveranciers van digitale oplossingen) in grote aantallen aanwezig. En concreet: gedurende één uur voor en na elke thematische sessie kunnen alle deelnemers terecht op een digitaal platform, waar ze heel gemakkelijk en commercieel vrijblijvend een eerste contact met elkaar kunnen aanknopen. Op dit platform vindt u een virtuele expo met een 90-tal standhouders, gegroepeerd volgens hun specialisatie (5G & connectivity, Cybersecurity, Data & AI, Digitalisering in productie, Innovatie & design, Strategy & change management). Op hun stands staan video’s, PDF-brochures of andere digitale media aan de hand waarvan u hun productaanbod kunt leren kennen, maar u kunt er ook een afspraak maken voor een eerste ontmoeting of direct de koe bij de horens vatten tijdens een live chatgesprek. Zeker de moeite waard om te komen uittesten! 

Bekijk hier een sfeervideo van het event van vorig jaar (toen weliswaar in een eendaagse ‘offline’ formule in BluePoint Brussels):

Digital Connect Week 2020

De Digital Connect Week vindt plaats van 1 tot en met 7 oktober 2020. U kunt inschrijven tot en met maandag 28 september. Ontdek het volledige programma en reserveer vandaag nog uw plaats op
www.agoria.be/digital-connect-week.