Industriële Ovens

De bedrijvengroep Industriële Ovens bestaat uit leveranciers van industriële ovens, thermische-verwerkingssystemen en verbrandingsuitrusting: producten en systemen voor de behandeling van staaldraad, de productie van staal en non-ferrometalen, de productie van vlak- en holglas, de productie van baksteen en keramiek, drogen en oppervlaktebehandeling evenals vuurvaste producten, branders en procescontroletechnologie voor een breed gamma thermische-verwerkingstoepassingen.

Kernactiviteiten

  • De bedrijvengroep vertegenwoordigt de leden op Europees niveau in het Europese comité CECOF (European Committee of Industrial Furnace and Heating Equipment Associations). Agoria en deze bedrijven zijn actief in de Board en in de Technical Board van dat Comité en volgen de belangrijke thema’s op Europees en internationaal niveau op (position papers en lobby).
  • Zij volgt de ontwikkelingen op in de regelgeving over energie-efficiëntie (EcoDesign-richtlijn, Richtlijn Industriële Emissies), milieu (REACH, Best Available Techniques Reference Documents, Ferrous Metals Processing) en veiligheid (Machinerierichtlijn, ATEX-richtlijn, Gas Quality Harmonisation).
  • Op het vlak van normalisatie is Agoria sectoroperator voor de CEN/TC186, ISO/TC244, ISO/TC109 en ISO/TC161.
  • De bedrijvengroep volgt technologische ontwikkelingen (Open Innovation in Thermoprocessing) en tendenzen in internationale markten.

Nieuws