Agoria Industrial Automation, de producenten en leveranciers van industriële automatisatie in België, en Indumotion, de beroepsvereniging van bedrijven actief in elektromechanisch en elektronische transmissie sturen je tijdens de 5de editie van INDUMATION in 2019 opnieuw op een industriële automatisering ontdekkingstocht met de Indumation Learning Tour 2019, een educatieve ontdekkingsreis voor technische scholieren TSO, BSO en ASO.


Van 6 tot en met 8 februari 2019 vindt INDUMATION.be 2019 plaats, de technologiebeurs voor Industriële Automatisering in de factory, process & infrastructure. Deze 5de editie zal schitteren met nieuwe ontwikkelingen in de industriële automatisatie, dus the place-to-be voor alle technici. Tijdens de beurs laat Agoria en zijn leden leerlingen hands-on kennismaken met state-of-the-art productietechnologie die vandaag in de industrie gebruikt wordt. Dit initiatief kadert ook volledig in het TECH YOU concept van Agoria, waar we jongeren inspireren en initiëren in de technologische wereld. De Indumation Learning Tour is een gezamelijk initiatief van Agoria en Indumotion.

Voor wie? Groepen van 3 laatstejaarsleerlingen en 1 schoolbegeleider uit het technisch, beroepssecundair of Algemeen secundair onderwijs in België.

Hoe werkt het? De leden van Agoria zullen een deel van hun stand op de beurs ter beschikking stellen van de INDUMATION LEARNING TOUR, een educatieve ontdekkingstocht voor technische scholieren.

  1. Ontdek: elk deelnemend team wordt op een geselecteerde stand gebrieft over zijn specifieke opdracht. Welke stand dat precies is en wat de exacte inhoud van de opdracht omvat, hangt volledig af van het domein waarop de betreffende school focust (b.v. elektriciteit, automatisatie, regeltechniek …). Teams zullen gelinkt worden aan exposanten in de lijn van hun specialisatie.
  1. Do-it: na de briefing mogen de teams onder begeleiding diverse oplossingen voor het gepresenteerde probleem realiseren. Zo kunnen de deelnemers 'hands-on' kennismaken met innovatieve en hen vaak nog vrij onbekende automatisatie oplossingen. Er zal ook bij alle deelnemende stands iemand klaar staan voor een demonstratie en zo ook de nodige tekst en uitleg verschaffen.
  1. Leertraject: In de laatste fase van het spel zullen de exposanten, die nauwlettend hebben toegekeken hoe de verschillende teams het voorgestelde probleem hebben aangepakt, zelf een oplossing en eventueel alternatieve methodes aanreiken

Elke deelnemende school keert met een prijs huiswaarts: bij de INDUMATION LEARNING TOUR zijn er enkel winnaars. Iedere deelnemer gaat met een tech-package naar huis. Het gaat hier om zeer waardevolle attenties, zoals een softwarelicentie, handgereedschappen die hij in de les kan gebruiken

Waar & Wanneer? Locatie: Xpo Kortrijk hallen Tijdstip: woensdag 6 februari 2019 of vrijdag 7 februari 2019 (optioneel en enkel als woensdag vol is) Aanwezigheid op de beurs is vereist van 10u tot 16u. De dag waarop u aanwezig dient te zijn zal door Agoria bevestigd worden aan de begeleider.

Inschrijven U kunt zich inschrijven voor de INDUMATION LEARNING TOUR via het onderstaande formulier. Vul het formulier meerdere keren in om verschillende groepen in te schrijven.

Inschrijven voor een groepsbezoek aan INDUMATION kan op www.indumation.be

 

School:

Naam school:
Straat + nr:
Gemeente:
Neemt woensdag 6 februari deel
Neemt vrijdag 8 februari deel

 

Begeleider:

Naam:
Voornaam:
Email:
Telefoonnummer:

 

Leerling 1:

Naam:
Voornaam:

 

Leerling 2:

Naam:
Voornaam:

 

Leerling 3:

Naam:
Voornaam:

 

Opleiding/richting:
Opmerkingen:

 

De Indumation Learning Tour is een Initiatief van Agoria en Indumotion.

Meer informatie: contacteer Alain Wayenberg (alain.wayenberg@agoria.be – 02 706 80 03)