Op 17 juni 2019 vindt in The Beacon in Antwerpen een sessie plaats over artificiŽle intelligentie en cybersecurity en over de mogelijkheden om deel te nemen als bedrijf. Deze sessie bestaat uit een informatie- en een interactieve sessie.


Op 22 maart 2019 heeft de Vlaamse regering het impulsprogramma rond artificiŽle intelligentie (AI) en cybersecurity (CS) goedgekeurd. Voor AI betekent dit een jaarlijkse investering van 32 miljoen euro en voor CS 20 miljoen euro. Bedrijven zullen, zowel individueel als in groep, gemakkelijker toegang krijgen tot expertise en know-how ter zake en gestimuleerd worden om innovatie-experimenten op te zetten. Wat nu juist de mogelijkheden zijn en hoe u als bedrijf kunt deelnemen aan innovatieprojecten wordt u toegelicht door experten van Vlaio, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen.

Ook de COOCK-oproep 2019 staat open, met uiterste indieningsdatum 27 augustus 2019. COOCK-projecten worden ingediend door Vlaamse onderzoeksorganisatie(s) die hun onderzoeksresultaten naar een groep van complementaire bedrijven willen transfereren.
Meer info op de†Coock website van Vlaio.

De eerste kiemen van projectvoorstellen rond 4 thema's worden gelegd door de onderzoeksorganisaties imec, Universiteit Antwerpen, KU Leuven, VUB samen aan ťťn tafel te zetten met de bedrijven. De vier thema's zijn: Smart Mobility (slimme weginfrastructuur, leefbaarheid), Smart Buildings (renovatie, energie-neutrale gebouwen), Smart Safety & Security (kritische infrastructuur) en Smart Citizen (Spotify for Citizens).

Heeft u als bedrijf interesse om de onderzoekstopics en uw ondernemingsspecifieke case mee te definiŽren, dan is deze interactieve sessie zeker iets voor u.

Klik hier om in te schrijven

Programma:

14:00 Ė 14:10:†Verwelkoming en algemene introductie
Ronald Hermans, Cluster Manager IBN The Beacon, Agoria & Wim De Waele, Algemeen Directeur, The Beacon

14:10 Ė 15:15: Infosessie Vlaamse Overheid

  • Impulsprogramma ArtificiŽle Intelligentie & Cybersecurity
  • Deelname mogelijkheden voor bedrijven aan innovatieprojecten rond AI & CS
  • Toelichting omtrent het programma Coock (Collectief Onderzoek & Ontwikkeling en Collectieve Kennisverspreiding)
    Jeroen Fiers, Adviseur, Vlaio

15:15 Ė 15:30:†Q&A met Vlaio en pauze

15:30 Ė 17:15: Breakouts rond opzet COOCK- of andere projecten

  • Breakout 1:†Smart Safety and Securityin cities and ports i.s.m. KULeuven
  • Breakout 2:†Smart Mobilitys.m. Universiteit Antwerpen en Lantis
  • Breakout 3:†Smart Buildingss.m. Universiteit Antwerpen en stad Antwerpen
  • Breakout 4:†Smart Citizens.m. VUB, imec en IDLab (UA)


15:30 Ė 16:00
: Inleiding door de onderzoeksinstellingen
16:00 Ė 17:00: Ideation sessie rond 2 vragen: Welke use cases zijn zinvol ? Welke drijfveren zijn nodig om dit te realiseren ?
17:00 Ė 17:15: wrap up & conclusies (per breakout groep)

17:15 Ė 19:00: Network Drink & Bites

Dit initiatief wordt ondersteund door Vlaio in het kader van het Innovatief Bedrijfsnetwerk (IBN) IoTValueChain ingebed in The Beacon. Meer informatie op†onze website†en†www.agoria.be/iotcluster.

Datum

maandag 17 juni 2019, 14:00 - 18:00

Plaats

The Beacon
Sint-Pietersvliet 7
2000 Antwerpen

Organisator

Agoria 

Dit evenement is afgelopen.