Agoria en de OPC Foundation organiseren voor de tweede keer een leerrijk seminar over de belangrijkste standaard in het veld van de industriŽle communicatie en de basis van Industry 4.0. Laat u begeleiden om de fundamenten voor een professioneel communicatiestructuur te leggen die u klaar maakt voor een fabriek van de toekomst.


OPC UA gekend of totaal nieuw?

OPC is de standaard die interoperabiliteit (onderlinge uitwisseling of/en communicatie) definieert voor de veilige en betrouwbare uitwisseling van data in een industriŽle automatiseringsomgeving en in andere industriŽle toepassingen. Het is een onafhankelijk platform dat de naadloze stroom van informatie tussen verschillende toestellen van verschillende leveranciers verzekert. De OPC foundation is verantwoordelijke voor de ontwikkeling en het onderhoud van deze standaard.

OPC UA wordt al in vele toepassingen ingezet. Maar niets staat stil en ook OPC UA ondergaat constant nieuwe evoluties. Deze zullen we u voorstellen tijdens dit seminar. Voor de nieuwkomers is er zeker heel wat basis informatie die u zal begeleiden in de eerste stappen van de implementatie van OPC UA door middel van praktische cases.

Seminarie op maat

We zien dat OPC UA meer en meer geÔmplementeerd wordt in de communicatie tussen de automatiseringswereld van PLC en controllers en de bovenliggende IT-structuur. Voor heel wat gebruikers is dit nog onbekend terrein en zijn de voordelen niet gekend.

Samen met de OPC UA foundation presenteert Agoria de recente ontwikkelingen van OPC UA op technisch vlak en een aantal presentaties over concrete realisaties met de nieuwe OPC UA in de vorm van cases. Er wordt dieper ingegaan het gebruik van OPC UA als standaard voor de communicatie bij de uitwerking van uw digitale fabriek.†

Voor wie?

Dit seminarie richt zich tot iedereen betrokken is bij de uitbouw van industriŽle communicatie binnen de productie:†

  • Iedereen die in de toekomst een industriŽle communicatie dient te realiseren
  • Beslissingsnemers in productiebedrijven
  • Ontwerp engineers bij systeem integratoren
  • Onderhoudsverantwoordelijken
  • Ontwerpers†

PROGRAM

12.30†††† Welcom at the venue: sandwich lunch and visit of the company booths

13.20†††† Welcome and Introduction

13.30†††† Let's start : Enabler for Industrial Interoperability: Status and News of OPC UA / Stefan Hoppe Vice President OPC Foundation

14.20†††† Case 1 : Industry 4.0 in Atlas Copco Airtec / Steven Saen

14.50†††† Case 2 : Cloud-based performance and conditioning monitoring thanks to OPC-UA @ Vyncke / Viktor De Saeytyd

15.20†††† Break and visit of the information boots

16.00 ††† How OPC UA brings intelligence to data / Vťronique Dossogne Ė Sirris

16.30†††† Case 3 : Industrial connectivity, advantages of OPC-UA and advanced applications by Hector Garcia & Bart Vernelen

17.00†††† Case 4 : Quality insurance and increase of efficiency in the production environment via OPC UA @ Cargill/ Guy D'haese and Dirk Cloos (Cargill)

Uitgebreide agenda (460,8 kB)

Hartelijk dank aan onze sponsors:

Datum

donderdag 11 oktober 2018, 12:30 - 17:30

Plaats

BluePoint Antwerpen
Filip Williotstraat 9
2600 Berchem (Antwerpen)

Organisator

Agoria 

Meer info

Gratis maar inschrijven is verplicht.
Een no-show fee van 60 euro zal worden aangerekend als u uw inschrijving niet annuleert ten laatste 2 dagen op voorhand.

Dit evenement is afgelopen.