In februari 2019 organiseren The Argonauts, in samenwerking met Flanders Make en Veltion, een 3-daags leertraject rond het thema "Get lean in the digital age". De toekomst van onze industrie wordt immers heel sterk beÔnvloed door de impact die ArtificiŽle Intelligentie, Blockchain, Robotics en andere Industry 4.0 technologieŽn hebben op je business, mensen en organisatie.


Tijdens dit leertraject zullen volgende vragen beantwoord worden:

  • Hoe kan je technologieŽn zoals AR, VR, smart glasses, digital dashboards, cobots, 3D printing inzetten in lean?
  • Hoe kan je 'design thinking' inzetten om betere processen en interfaces te ontwerpen?
  • Wat is de impact van industrie 4.0 op de rollen en competenties van je mensen?
  • Hoe kan je je klanten beter bedienen door inzet van digitale technologie in je productieproces?

Programma

Op woensdag 6 februari wordt gestart met een introductiesessie met de deelnemers waarin het programma wordt toegelicht en de individuele challenges van de deelnemers worden besproken.

Op woensdag 13 februari vertrek je na een introductie en demonstratie bij Philips in Turnhout naar Nederland voor een bezoek aan nieuwe spelers in manufacturing zoals 3D Hubs of 247TailorSteel. Vervolgens rijd je naar Papenburg in Duitsland voor een bezoek aan Meyers Werft, een state-of-the-art scheepswerf voor cruiseschepen. In Spelle (D) bezoek je Krone, fabrikant van landbouwvoertuigen en aanhangers. Dan gaat het richting Aken om op vrijdagochtend het Industrie 4.0 maturity center en demofabriek te bezoeken. We sluiten af bij Open Manufacturing Campus in Turnhout.

Op donderdag 21 februari 2019 wordt afgesloten met een reflectieworkshop om alle indrukken, ideeŽn en leermomenten te bundelen en te vertalen naar je dagelijkse praktijk.

GeÔnteresseerd? Klik hier voor meer info en om in te schrijven!

Als lid van Agoria ontvangt u een korting van Ä 250. Gebruik hiervoor bij het inschrijven de kortingscode "TAAGORIA".