De coronacrisis maakt bedrijven nog meer dan anders kwetsbaar voor cybercriminelen. In samenwerking met Agoria, het VBO en het Centrum voor Cybersecurity Belgium (CCB) geeft Bitsight daarom 1.000 bedrijven uitzonderlijk de kans om gratis hun cyberveiligheidsniveau te laten testen. Bitsight werkt al jaren samen met het CCB. Interesse? Dien via Agoria uw aanvraag in.


Internetcriminelen in heel Europa grijpen de verwarring ten gevolge van het coronavirus aan om hun slag te slaan. In de meeste bedrijven is de dagelijkse manier van werken (soms heel ingrijpend) aangepast of ligt de operationele focus tijdelijk bij andere prioriteiten dan cyberveiligheid. En net dan dreigt natuurlijk het grootste gevaar. Zo wordt sinds de uitbraak van het coronavirus een grote toename opgetekend in het aantal cyberaanvallen op bedrijven. Ook phishingpraktijken, waarbij cybercriminelen op slinkse wijze gegevens en wachtwoorden trachten te achterhalen,  woeden in volle hevigheid. 

Tijdelijk aanbod Bitsight

Om u te helpen uw bedrijf zo goed mogelijk te beschermen, maakt Agoria u langs deze weg graag attent op een bijzonder aanbod van het Centrum voor Cybersecurity Belgium en Bitsight, een bedrijf dat permanent informatie verzamelt over kwetsbaarheden en computerinfecties bij bedrijven wereldwijd. 

Het aanbod houdt in dat 1.000 bedrijven in ons land de kans krijgen om gratis hun cyberveiligheidsniveau te laten testen door Bitsight. U ontvangt dan meer bepaald toegang tot een portaal, waar u een overzicht vindt van uw voornaamste kwetsbaarheden, risico’s, infecties, enz., op basis van 25 criteria in het domein van cyberveiligheid. Zo krijgt u snel een beter beeld op de prioriteiten voor uw bedrijf met betrekking tot cyberveiligheid. 

Bovendien zullen met alle scores samen statistieken per sector (wereldwijd) gemaakt worden. Zo kunt u nagaan of uw onderneming, in vergelijking met andere vergelijkbare organisaties, goed/middelmatig/slecht scoort (benchmarking). 

Bitsight maakt voor deze analyse gebruik van publiek beschikbare data en voert geen eigen scans uit op uw netwerk (passief = niet intrusief). U hoeft dus geen inspanning te doen om data aan te leveren. Het enige wat van u gevraagd wordt, is dat u een contactpersoon aanwijst en één of meerdere van uw domeinnamen doorgeeft, liefst uiteraard allemaal.

U kunt de geïndividualiseerde gegevens over uw bedrijf tot 1 september 2020 gratis inkijken via het portaal van Bitsight.

Interesse? Vul het aanvraagformulier in!

Wilt u graag gebruikmaken van dit gratis aanbod? Vul dan snel onderstaand formulier in. Uw gegevens zullen dan via Agoria aan het Centrum voor Cybersecurity Belgium worden overgemaakt. U ontvangt dan spoedig de logingegevens van Bitsight via mail.