Onze vorig jaar gelanceerde onlinecursus "AI in Business" bevat heel wat concrete use cases waarbij lidbedrijven van Agoria artificiële intelligentie toepassen voor uiteenlopende doeleinden. De volgende case in de reeks gaat over EVS en een toepassing die gebruikmaakt van machineleren om hun videoscheidsrechteroplossing te verbeteren.


EVS, wereldleider in oplossingen voor live-video, vertelt wat AI voor hun videoscheidsrechteroplossing heeft betekend. Met die oplossing kunnen alle beelden van alle camera's tijdens een sportwedstrijd worden geregistreerd zodat de scheidsrechter betere beslissingen kan nemen.

Bij voetbal bijv. is de virtuele buitenspellijn een van de meest gebruikte instrumenten. Die virtuele lijn – die met behulp van augmented reality zichtbaar wordt gemaakt – vereist complexe manuele voorbereidingen in mogelijk stresserende omstandigheden. EVS heeft ervoor gekozen om dat voorbereidende werk te automatiseren met behulp van AI. Niet alleen wordt het daardoor een stuk gemakkelijker werken voor de technicus maar kunnen scheidsrechters bij hun beslissingen ook rekenen op nóg betrouwbaardere resultaten. 

Maak kennis met deze fantastische toepassing van AI:

Wegwijs in artificiële intelligentie: van idee tot realisatie

Artificiële intelligentie (AI), wat is het en hoe gaat u ermee aan de slag? Voor welke valkuilen moet u opletten? Laat u inspireren en begeleiden door Agoria's AI-experten, onze praktijkgerichte tools en ons netwerk van specialisten om uw bedrijf de veerkracht te geven die nodig is om te blijven groeien en innoveren.

Ontdek het aanbod van Agoria!