Hoe gaat het nog met de studenten van het Agoria Solar Team? De bijzondere omstandigheden van de voorbije maanden hebben de teamleden er gelukkig niet van weerhouden van om zich, met de nodige aandacht voor de coronamaatregelen en social distancing, voor te bereiden op hun volgende grote uitdagingen: de iLumen European Solar Challenge in september 2020 en de SASOL Solar Challenge in februari 2021. Een blik achter de schermen!


1. Gouden accent op de BluePoint

In oktober 2019 ging het Agoria Solar Team aan de haal met de gouden medaille in de Australische Bridgestone World Solar Challenge, hét wereldkampioenschap voor zonnewagens. Daarom werd de BluePoint, de achtste zonnewagen van het team, in een bijpassend jasje gestoken: “We waren eigenlijk bij Cromax langsgegaan om onze nieuwe sponsors op de BluePoint te plaatsen. Maar aangezien we wereldkampioen zijn, hebben we van de gelegenheid gebruikgemaakt om de 8 op de wagen in het goud te zetten!” vertelt Ruben Van Acker, verantwoordelijke External Relations bij het Agoria Solar Team.

2. Nieuwe cockpit voor de Punch 2

Op 19 september 2020 zal het Agoria Solar Team niet met één maar twee zonnewagens aan de startmeet van de European Solar Challenge staan! Zowel de BluePoint als de Punch 2, de vorige wagen van het Agoria Solar Team, zullen deelnemen aan het Europese kampioenschap. “Als voorbereiding voor de iESC moeten zowel de BluePoint als de Punch 2 in topconditie zijn. Daarom zijn we voor de Punch 2 een nieuwe cockpit aan het maken die sterk verbeterd is.”

3. Pilotentraining

Oefening baart kunst! Kersvers piloot Emiel rijdt zijn allereerste meters met de Punch 2 (de vorige zonnewagen van het Agoria Solar Team) in Brustem, als training om later in de BluePoint te kruipen en te racen in de iLumen European Solar Challenge en de SASOL Solar Challenge.

4. Aerodynamische testen in de windtunnel in Eindhoven

"Sinds onze overwinning in de Bridgestone World Solar Challenge in Australië in oktober 2019, hebben we een aantal aanpassingen gemaakt aan de BluePoint om onze zonnewagen nóg beter te maken. Om de aerodynamische vooruitgang te testen, zijn we naar de windtunnel van de Technische Universiteit van Eindhoven gegaan.”

5. Een gloednieuwe, zelfgemaakte motor voor de BluePoint

Voor de eerste keer ooit hebben de studenten van het Agoria Solar Team hun eigen motor in elkaar gebokst. “Dit jaar is er al heel wat veranderd aan de BluePoint. Een van de grootste nieuwigheden is onze eigen motor, die we zelf ontworpen, gebouwd en getest hebben. De nieuwe motor zal de BluePoint nog competitiever maken!”.