UGent is op zoek naar 'open ended challenges'. Ze moeten studenten uitdagen om na te denken over een creatieve, innovatieve of ondernemende oplossing voor een maatschappelijk probleem. Heeft u als bedrijf zo'n uitdaging en bent u bereid om betrokken te worden in een proces van cocreatie?


Elk academiejaar heeft de UGent verschillende projectvakken waar studenten in contact komen met externe stakeholders, waaronder bedrijven. De universiteit vertaalt de vragen naar 'challenges' over deze verschillende vakken en studierichtingen heen.

UGent is op zoek naar 'open ended challenges'. Ze moeten studenten uitdagen om na te denken over een creatieve, innovatieve of ondernemende oplossing, bij voorkeur voor een maatschappelijk probleem. Het resultaat kan een fysisch of digitaal prototype zijn, een campagne, marketing of business plan, ... De studenten kunnen bijgestaan worden door studenten uit verschillende richtingen (ingenieur, economie, psychologie, ...). Multidisciplinariteit wordt hierbij aangemoedigd.

Heeft u als bedrijf zo'n (maatschappelijke) uitdaging en bent u bereid om betrokken te worden in een proces van cocreatie, om uw netwerk open te stellen voor de studenten zodat zij feedback kunnen ontvangen van stakeholders?

Meer informatie over de oproep? Klik hier!