Deze week is een officiële handelsdelegatie o.l.v. Prinses Astrid op missie in Marokko. De totale delegatie telt zo'n 220 individuele bedrijven waarvan iets meer dan 50 Agoria-leden. We brengen elke dag een kort verslag. Vandaag: de Healthcare Technology Club laat Marokko kennis maken met Belgische medische technologie.


Met grote trots hebben Agoria en Prinses Astrid deze dinsdag 27 november enkele van de belangrijkste Belgische medische technologieën voor de diagnose en behandeling van kanker voorgesteld aan 15 Marokkaanse ziekenhuizen en hun minister van Volksgezondheid, Anass Doukkali.

Technieken uit de nucleaire geneeskunde, digitale oplossingen, biotechnologieën... Zeven van onze leden konden hun vaardigheden en sterke punten in de strijd tegen kanker aantonen. Volgens de minister is deze ziekte een van de belangrijkste pijlers van het Marokkaanse gezondheidsbeleid. Hij wil een oncologisch centrum per regio in Marokko ontwikkelen en benadrukt de rol en het belang van nieuwe technologieën bij diagnose en behandeling.

Minister Doukkali wil graag naar België komen om zich te laten inspireren en onze bedrijven opnieuw te ontmoeten. We komen hier in de komende weken op terug.

Nog geen orderboeken, maar duidelijk een helpende hand om kwalitatieve medische oplossingen te bieden voor de strijd tegen kanker in Marokko.  

De zeven leden die hun technologieën hebben voorgesteld:

  • Consortium Rad4Med
  • SCK-CEN
  • Bioncise
  • Siemens Healthineers
  • IBA
  • Medic Clean Air
  • Intersysto

"Thank you very much for your initiative in organizing the Power Lunch in Rabat and inviting us to participate. It was an honour for me personally to present our company to such an important audience." Florin Vasile (IBA)

Groetjes uit Marokko en... tot morgen!

Handelsmissie Marokko Rabat