Vorige week donderdag was het eindelijk zo ver voor de studenten van verschillende universiteiten die hadden meegedaan aan de wedstrijd voor het ontwerp van de 'Golden Generation Arena'. Een wedstrijd die werd uitgeschreven door de KVBV, in samenwerking met de Memorial Van Damme en de Stad Brussel. De winnaars werden bekendgemaakt door Kevin Borlée, Benoit Hellings, Cédric Van Branteghem, Roberto Martinez en Peter Bossaert.


Voor de renovatie van het Koning Boudewijnstadion schreven de KVBV, Stad Brussel en Memorial een wedstrijd uit: de Golden Generation Awards. Ze lanceerden een oproep naar de academische wereld (faculteiten van architectuur, bouwkunde en techniek) om creatieve ideeën te bedenken voor het ontwerp van de nieuwe sporttempel.

De Golden Generation Arena zal de thuisbasis worden van zowel de Rode Duivels als de Red Flames. Ook de Memorial Van Damme zal in het vernieuwde Koning Boudewijnstadion georganiseerd worden, evenals grote openluchtconcerten en Europese voetbal- en atletiekfinales.

Op donderdag 19 november was het eindelijk zover voor de deelnemende studenten van de verschillende universiteiten. De prijsuitreiking van de Golden Generation Arena Awards vond virtueel plaats in een studio in Genk.  De winnaars in elk van de volgende categorieën werden bekendgemaakt door Kevin Borlée, Benoit Hellings, Cédric Van Branteghem, Roberto Martinez en Peter Bossaert.

De winnende projecten

  • Fan Experience: UHASSELT met het project ‘FOOTBALL BRINGS PEOPLE TOGETHER’
  • Sustainability: UA GROENENBORG met het project ‘WATER CAPTATION’
  • Hybrid Functions: UGENT met het project ‘MODULAR SEATS’
  • Overall Design: UMONS met het project ‘DMH GOLDEN GENERATION ARENA’
  • Prize of the Jury: UA MUTSAARD met het project ‘EKS GOLDEN GENERATION ARENA’

Als prijs kregen alle deelnemende studenten aan de projecten:

  • Toegangstickets voor een wedstrijd van de RODE DUIVELS inclusief een MEET & GREET met de spelers.
  • Toegangstickets voor de volgende MEMORIAL VAN DAMME inclusief een MEET & GREET met de atleten.

Herbekijk de volledige uitreiking hieronder: