Op 15 november verzamelden 30 professionals uit de industrie bij Provan, een Factory of the Future uit Genk, voor Agoria’s Industrial & Agricultural Vehicles technology event dat de focus legt op het gebruik van 3D in de waardeketen. 

Uitdagingen

Herkent u het volgende?

  • Mijn sales, engineering en productiemensen moeten meer en intenser met elkaar communiceren in functie van verhoogde complexiteit, productontwikkeling met hoge toegevoegde waarde en productie.
  • Vandaag maak ik nog steeds gebruik van technische tekeningen in 2D, die al 50 jaar meegaan…
  • Ondertussen heb ik de stap naar productontwikkeling in 3D gezet, maar ik worstel nog met de link naar mijn klanten, leveranciers en productiemensen. 

Zijn 2 of 3 van bovenstaande stellingen van toepassing op uw bedrijf? Blijf dan zeker verder lezen. Wij gaan dieper in op twee inspirerende cases die tijdens de sessie gepresenteerd werden.

conTeyor 

conTeyor,  een Belgische ontwerper en producent van op maat gemaakte verpakkingen in herbruikbare textiel, heeft jaarlijks zo’n 800 verschillende projecten lopen door zijn productie.

De hoofddoelstelling was om het aantal technische uren per project drastisch te verminderen en om de efficiëntie van het sales team aanzienlijk te verhogen.

Hiervoor hanteerde men volgend sleutelprincipe: “Alle partijen (ontwikkelaars, verkopers, operators, klanten, leveranciers…) moeten kunnen gebruikmaken van alle beschikbare 3D-data.”

Het bedrijf ontwikkelde een duidelijke digitale strategie voor zijn productontwikkeling en productie, met een sterke, digitale connectie naar de klant en een grote groep van zijn leveranciers.

Vandaag heeft sales in real-time toegang tot het systeem van het engineering departement. Meer nog, de verkopers kunnen de gegevens ter plaatse bij de klant configureren en de tekening wordt meteen bewaard op het PLM-systeem van de klant.

Er worden ook inspanningen geleverd voor de leveranciers. conTeyor zal vanaf volgend jaar geen 2D-tekeningen meer leveren aan zijn onderaannemers die actief zijn in metaal.

Dit levert conTeyor een wereldwijd competitief voordeel op dat volledig gebaseerd is op Quick Response Engineering, ondersteund door ‘rule based’-software oplossingen.

Meer weten? Bekijk de presentatie van Bart Vermeulen, mede-eigenaar en CTO van conTeyor.

Van Hoecke NV

Van Hoecke ontwikkelt en produceert componenten voor keukenmeubilair. Dit bedrijf is een van de winnaars van de “Factory of the Future” Award van 2016, een erkenning die hij vooral te danken heeft aan zijn digitale 3D-strategie.

In het hart van deze digitale fabriek bevindt zich de product configurator die de ‘Made to measure’-filosofie tot leven brengt. De behoeften van de klant worden hiermee digitaal vertaald en het stuurt direct de productie aan.

Vandaag wordt de 3de generatie van deze configurator uitgerold, die een directe link maakt met het planningssysteem door een automatische controle van de voorraad en de beschikbare middelen.

Het planningssysteem organiseert de productie met een automatische RFID en door barcodes te scannen. Hierdoor slagen ze erin om per dag tekeningen van meer dan 1000 ontwerpers te produceren binnen de beloofde levertermijn van 72 uur.

Benieuwd naar de configurator van Van Hoecke? Ontdek het hier! 

 

Dit is een reeks van blogs in het kader van Digitising Manufacturing, één van de Innovatieve BedrijfsNetwerk-projecten die financieel mee door de Vlaamse overheid ondersteund worden.  

 

Eerder reeds verschenen in deze reeks:
Maakbedrijven, digitaliseer uw kernvaardigheden