Heeft uw bedrijf een interessant project waarop studenten van de Universiteit Gent hun creativiteit, innovatiedrang en ondernemingszin kunnen loslaten? Laat het snel weten, want een externe blik legt soms verrassende oplossingen bloot.


Elk academiejaar gaan er aan de Universiteit Gent vele projectvakken door waarbij studenten in contact komen met externe partijen zoals gebruikers, bedrijven en organisaties. Omdat het voor de lesgevers niet altijd gemakkelijk is om projecten te vinden, lanceert The Foundry een brede oproep die daarna de projecten met de juiste vakken in contact brengt.

The Foundry is een locatie en initiatief van de Universiteit Gent waar creativiteit, innovatie en ondernemingszin centraal staan. Studenten worden gestimuleerd om oplossingen te zoeken voor echte problemen, eventueel snel prototypes te maken en samen met de verschillende stakeholders oplossingen vorm te geven via co-creatie trajecten.

Momenteel is The Foundry op zoek naar projecten met een open einde waarbij niet op voorhand vastligt wat het eindresultaat zal zijn. De projecten moeten van de studenten vereisen dat ze over een creatieve, innovatieve of ondernemende oplossing nadenken, liefst voor een maatschappelijk probleem.

Het kan gaan om projecten waarbij een product of service vanaf de start moet opgebouwd worden, waarbij een (technisch) prototype moet ontwikkeld worden, waarvoor een business/marketing plan of marktvalidatie moet gebeuren,...

Hebt u een project dat mogelijk in aanmerking komt?

Stuur voor 7 augustus uw projectvoorstel naar jolien.coenraets@ugent.be (graag met kopie naar mieke.vermeiren@agoria.be). U ontvangt dan midden augustus een e-mail met de contactgegevens van professoren die vakken hebben waarin uw project kan uitgewerkt worden.

Lees hier meer informatie (Engelse versie) over deze projectoproep, de voordelen, de timing en de voorwaarden.