Gumption koopt 40% van Agoria-lidbedrijf Geosparc, de Gentse specialist in georuimtelijke softwareoplossingen voor steden, gemeenten en hun bewoners. De samenwerking is een strategische win-win voor de beide partijen. Geosparc mikt op nieuwe markten en synergieën met andere bedrijven in de Gumption Group. Gumption verruimt zijn 360°-aanpak van digitale transformatie, en zet een nieuwe stap in e-mobiliteit.


Geosparc bouwt softwareoplossingen en digitale kaarten. Daarmee beheren zijn klanten bijvoorbeeld met sensoren bewaakte parkeerplaatsen en verkeersstromen, laten ze burgers incidenten melden of het gebruik van openbare ruimte reserveren voor een verhuis of een evenement. De integratie met de systemen en processen van de klant leidt tot betere zakelijke besluitvorming, efficiëntere processen en nieuwe inzichten. De onderliggende opensource technologieën en data garanderen onafhankelijkheid en flexibiliteit. Verschillende steden, waaronder Kortrijk, Leuven, Hasselt, Turnhout, Geel, Roeselare en Lier werken vandaag al samen met Geosparc.

Synergie met financieel sterke groep

“Wij geloven in de synergieën met de Gumption Group om onze groeiambitie te helpen realiseren”, zegt Kris De Pril, CEO van Geosparc. “Wij werken vooral voor steden, gemeenten en overheden. Nochtans is er belangrijk groeipotentieel voor onze toepassingen in de industrie. Samen met de Gumption Group willen wij onze markt verbreden en meer businesswaarde creëren voor de bestaande klanten. De ruggensteun van een grote en financieel gezonde groep versterkt onze marktpositie en slagkracht.”

Mobiliteit

“Mobiliteit is een cruciaal thema voor overheden en bedrijven”, zegt Bart Embrechts, managing partner van Gumption. “Het e-mobilityplatform van CenEnergy was ons eerste belangrijke engagement op dat terrein. De oplossingen van Geosparc sluiten daar naadloos op aan. Met Geosparc in de groep versterken wij bovendien onze 360°-strategie: een cocreatie-aanpak voor digitale innovatie op basis van gebundelde expertise en competenties.”

Op 28 november zijn Geosparc en Gumption te vinden op Trefdag Vlaanderen Digitaal in het ICC Gent.

www.geosparc.com/

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.