De Fireforum Awards zijn een onderscheiding voor de beste projecten rond brandveiligheid en voor mensen en organisaties die zich op één of andere manier in de wereld van de brandbestrijding verdienstelijk hebben gemaakt. Dit zijn de winnaars.


In de categorie ‘Brandweer' ging de Award naar het project van de hulpverleningszone Waasland voor hun brandpreventieproject VUUR voor leerlingen van het 4e leerjaar. Ook de ouders en de leerkrachten worden in dit project betrokken.

Zowel de The Special Award of the Jury  als  de Publieksprijs werden toegekend aan het project F4N – Firefighters 4 Nepal. Dit project ondersteunt de Nepalese brandweer met opleiding en materiële hulp. In de toekomst wordt er zelfs gedacht aan een volwaardige brandweerschool!

In de categorie 'Studie- en Architectenbureau’s' ontvingen de vertegenwoordigers van FESG, de Award voor hun project over de renovatie en herbestemming van de OLV - kerk te Poelkapelle tot een multifunctionele ruimte. 

In de categorie 'Interne preventieadviseurs' mocht de samenwerking tussen CNPP en Engie voor het project  “Brandpreventie door Foreign Material Exlusion” de trofee ontvangen.

In de categorie Wetenschappen en onderzoek ging Pieter Poppe van WRF Gent met de Award aan de haal voor de VIPA-studie : Brandveiligheid in ouderenvoorzieningen: Onderzoek naar de doelmatigheid van alternatieve brandveiligheidsmaatregelen in nieuwe zorgconcepten.

De Fireforum Awards werden op donderdag 23 november uitgereikt in het Koloniënpaleis in Tervuren. Het was dit jaar de vierde editie. Voor het volledige artikel en foto's, bezoek de Fireforum-website!

Life Time Achievement 2017

Als afsluiter van de avond werd Guy Van de gaer, de winnaar van de Life Time Achievement 2013 op het podium geroepen om een tipje van de sluier op te lichten over wie de winnaar van de Life Time Achievement 2017 zou kunnen zijn. Bij het opsommen van de verdiensten en de carrière van de voorgedragen persoon begrepen de aanwezigen al vlug dat het ging om Kolonel Ir. Donald Withouck, tot voor kort zonecommandant van de Hulpverleningszone Midwest.

Zoals de traditie het wil overhandigde Stefaan Maekelberg, gewezen adviseur-generaal bij de FOD Binnenlandse Zaken en laureaat voor 2015, deze Award.

Stefaan Maekelberg en Donald Withouck

En nog meer nieuws

Tussen de prijsuitreikingen en feestvreugde door herinnerde Dominique Du Tré, gedelegeerd bestuurder van Fireforum, de aanwezigen aan de ambities van Fireforum: overleg plegen, kennis delen en kwaliteit nastreven, alsook uiteraard hoe dit gerealiseerd wordt. Naast de reeds gekende wegen zoals Fireforum Academies en Congres, het magazine en de kwaliteitslabels FiSQ en FCB, zullen er regelmatig “round tables” georganiseerd worden rond actuele thema’s. 

Ook de toetreding van een nieuw Fireforum-lid werd aangekondigd: Netwerk Brandweer bundelt samen met de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) de krachten van de 20 Vlaamse hulpverleningszones. Kristof Hendrickx, voorzitter van het Netwerk en burgemeester van Arendonk en Voorzitter van Hulpverleningszone Taxandria, schetste het belang van dit netwerk als overkoepelende structuur van de hervormde hulpverleningszones en hoe ze hiermee, ook binnen Fireforum, beter de stem van de brandweer kunnen laten klinken in het maatschappelijk debat.

Namens de vzw Fireforum wensen we alle winnaars en genomineerden van harte proficiat met hun behaalde resultaat. De gelauwerde projecten, studies en engagementen betekenen een ongeloofelijke meerwaarde voor de bevordering van de brandveiligheid in onze maatschappij. Ook voor alle partners en sponsors die de organisatie van de gala-avond mee hebben mogelijk gemaakt is een woord van dank zeker op zijn plaats.

lijn

 

Deze Awards zijn mede mogelijk gemaakt door onze partners:


   

FIREFORUM,
A. Reyerslaan 80, B-1030 Brussel
Tel: 02 706 79 85
www.fireforum.be   -   info@fireforum.be