Fibricheck, een Limburgs Agoria-lidbedrijf, heeft enkele dagen geleden in Boedapest de EIT Venture Award van het Europees Instituut voor innovatie en technologie gewonnen met een app om hartritmestoornissen vroegtijdig te detecteren via je smartphone.


FibriCheck (Qompium NV) werd enkele jaren geleden opgericht als spin-off van ZOL en UHasselt. Het bedrijf, dat gevestigd is op de Corda Campus in Hasselt, gelooft dat mobiele gezondheidszorg een belangrijke aanvulling kan zijn op de algemene gezondheidszorg. 

Die visie wordt nu kracht bijgezet met de EIT Venture Award, een prestigieuze onderscheiding die het Limburgse bedrijf internationaal in de kijker zet en hen bovendien een cheque van 50.000 euro oplevert ter ondersteuning van hun verdere groei.

De bekroonde toepassing FibriCheck, een software-only oplossing, is een medisch gecertificeerde screening en monitoring applicatie op voorschrift voor de detectie van onregelmatige hartritmestoornissen, zoals voorkamerfibrillatie.

Bekijk hier een korte reactie van Bieke Van Gorp, Chief Business Development Officer en co-founder van Qompium NV: 

De EIT Venture Award werd uitgereikt door het Europees Instituut voor innovatie en technologie (EIT). Dat is een onafhankelijk orgaan van de Europese Unie dat innovatief ondernemerschap bevordert, onder meer door bedrijven, universiteiten en onderzoekscentra samen te brengen in dynamische grensoverschrijdende partnerschappen, de zogeheten innovatiegemeenschappen. Meer dan 1000 universiteiten, onderzoeksinstellingen, bedrijven en ngo's zijn partners in het netwerk.

Trends meldt voorts nog dat Fibricheck sinds kort ook de FDA-goedkeuring voor zijn medische mobiele applicatie op zak heeft. Concreet betekent zo'n FDA-goedkeuring dat de autoriteiten van de Food and Drug Administration het product erkennen als een medische toepassing. Daardoor wordt het toegelaten op de Amerikaanse markt, nog altijd de belangrijkste afzetmarkt in de Health care industrie.

https://fibricheck.com/


 
Bent u lid van Agoria en doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op de website van Agoria.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be