FIT breidt zijn Corona Exit-plan en aangepaste dienstverlening uit met bijkomende steunmaatregelen.


Sinds maart 2020 staat de motor van export en buitenlandse investeringen, die in Vlaanderen tot voor kort op volle toeren draaide, op een waakvlam. Voor een open economie als de onze – waar exportactiviteiten en buitenlandse investeringen veel jobs en dus welvaart creëren – is het essentieel om de wereld van internationaal ondernemen weer op de rails te krijgen.

Daarom breidt FIT zijn Corona Exit-plan en aangepaste dienstverlening uit met bijkomende steunmaatregelen. Het doel? Bedrijven voorbij de coronacrisis loodsen met acties op tal van fronten, in binnen- en buitenland. Vlaams minister-president Jan Jambon kondigde de bijkomende maatregelen op maandag 15 juni aan tijdens een persconferentie, samen met Vlaams minister van Economie Hilde Crevits. 

Agoria Vlaanderen is één van de betrokken stakeholders in de werkgroep export van de Vlaamse Regering en sluit zich aan bij de maatregelen die werden bekendgemaakt. 

Het gaat onder meer om de volgende steunmaatregelen:

  • Het Corona-Steunpakket Internationalisering geeft maximaal 1.000 ervaren Vlaamse exporteurs een duw in de rug om hun exportactiviteiten in 2020 en 2021 te versterken. Deze eenmalige subsidie bedraagt 5.000 euro per onderneming en is beschikbaar vanaf het najaar 2020. 
  • Het Corona-Starterspakket internationalisering steunt, maximaal 300 nieuwe Vlaamse exporteurs om in 2020 en 2021 exportactiviteiten op te starten. Deze eenmalige subsidie bedraagt 7.000 euro per bedrijf en is vanaf het najaar 2020 beschikbaar. 
  • Het ‘Reboot your export’-pakket is beschikbaar op korte termijn en laat Vlaamse bedrijven toe om tegen een lagere kost en verbeterde betalingsvoorwaarden deel te nemen aan FIT-groepsstanden op internationale (vak)beurzen en/of niche-evenementen. 

Meer informatie


Coronavirus: blijf op de hoogte!

De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft een grote impact op de activiteiten van de Belgische technologiebedrijven. Onze Agoria-experts volgen de situatie m.b.t. de coronapandemie en beantwoorden al uw vragen over de maatregelen van de overheid. Volg hier onze dagelijkse updates.

Lees meer