Agoria-lidbedrijf Coretec Energy heeft energieadviesbureau Zenobe Energy overgenomen. Met deze consolidatie wil de Luikse groep zich positioneren als de Belgische leider in oplossingen voor energieoptimalisatie voor de KMO’s, de industrie en de dienstensector.


"Sterke troeven van Zenobe zijn ongetwijfeld onze sterke aanwezigheid op de Vlaamse markt en ons uitgebreid dienstenaanbod voor het segment van zeer kleine bedrijven en kmo’s. In dat opzicht zijn onze activiteiten duidelijk complementair aan die van Coretec,” zo vertrouwt Zenobe-oprichter Benoît Haesebrouck ons toe. Het in Angleur gevestigde bedrijf adviseert vandaag maar liefst 2000 bedrijven, waarvan 40% in Vlaanderen.

Ook Coretec Energy, eveneens in Luik gevestigd, is een belangrijke speler in de energiesector. De groep is opgebouwd rond Coretec Energy Project (warmtekrachtkoppeling, fotovoltaïsche energie, biomassa, …) en Coretec Energy Management (contractbeheer, inkoop, pooling, monitoring, …), waardoor ze haar klanten een breed aanbod geïntegreerde oplossingen kan aanbieden.

Pierre-Yves Dozo (links) en Benoît Haesebrouck.

"In een markt die voortdurend evolueert en innoveert, willen wij de knowhow en middelen van twee Luikse krachtpatsers bundelen. Zo zullen we een steeds grotere groep klanten kunnen bedienen met een verruimd dienstenaanbod,” zegt Pierre-Yves Dozo, mede-oprichter van Coretec Energy: “De integratie zal in de tweede helft van 2019 geleidelijk aanvangen en begin 2020 volledig effectief zijn. De overgangsperiode mag niet langer duren.”

Coretec Energy heeft een jaaromzet van meer dan 30 miljoen euro en en telt voortaan een zestigtal medewerkers. De groep is voor het grootste deel in handen van de mede-oprichters Sébastien Ryhon en Pierre-Yves Dozo. Andere aandeelhouders zijn o.a. SRIW (24%) en Bruno Vanderschueren via BE WATT (12%).

www.coretec.be 

 
Bent u winnaar ? Laat het ons weten !
U bent lid van Agoria en uw bedrijf heeft succes geboekt: belangrijke nieuwe orders, innovatie, uitbreiding, onderscheiding, bedrijfsovername.....? Laat het ons weten! Uw nieuws wordt gepubliceerd op www.agoria.be evenals in deze rubriek op Agoria Online.

Hoe doe je dat? Het is heel eenvoudig: stuur een tekst van maximaal ongeveer twintig regels (bij voorkeur met foto) naar redaction@agoria.be.