Agoria zet sterk in op energie-efficiëntie bij zijn lidbedrijven. Op 10 oktober hoort u tijdens het R&S Event welke subsidies u kan krijgen bij energiebesparende investeringen. Op 18 oktober is er een infosessie over best practices op het vlak van energiebesparende maatregelen en ervaringen met het Agoria Energy Coaching-project. 


Energiepremies voor uw bedrijf: Alles wat u moet weten (10 oktober – Bluepoint Brussel)

Het klimaat is niet meer weg te denken uit het maatschappelijke debat. België heeft dan ook ambitieuze klimaat-en energiedoelstellingen te behalen, waarin ook bedrijven worden gevraagd om hun steentje bij te dragen.

Bedrijven kunnen op heel wat financiële ondersteuning rekenen voor hun energiebesparende en milieuvriendelijke investeringen, maar zien tussen de vele technische voorwaarden-bomen vaak het bos niet meer. Vandaar dat het jaarlijkse  Regulation & Standardisations Event op 10 oktober een ideaal moment is om de verschillende mogelijkheden per gewest onder de loep te nemen. Tegelijk doorlopen we ook de meest recente technische voorwaarden waaraan moet voldaan worden bij uw subsidieaanvraag. De betrokken ambtenaren van de bevoegde gewestelijke administratie zullen presentaties voor hun rekening nemen, waardoor ook rechtsreeks vragen mogelijk zijn. 

Ten slotte laten we de aanwezige bedrijven aan het woord om hun bezorgdheden en inbreng te geven in de verbetering van het premiekader.

Ontdek hier het volledige programma van de sessie Energy saving investments van het R&S Event en schrijf u nog snel in! 

Infosessie Energy Coach Agoria bij lidbedrijf Cloostermans-Huwaert (18 oktober - Hamme)

Het Agoria Energy Coaching-project begeleidt sinds maart 2018 Vlaamse kmo’s bij het opsporen (via een energiescan) en implementeren van energiebesparende maatregelen. Tijdens dit opvolgingsevenement geven we een overzicht van de meest voorkomende maatregelen en gaan we dieper in op de moeilijkheden die opduiken bij de uitvoering van bepaalde maatregelen. Ten slotte geven we enkele beleidsaanbevelingen voor het vervolg van dit project, gebaseerd op de ervaringen in Nederland die zullen worden gepresenteerd door de Nederlandse technologiefederatie FME.

Ook de locatie van dit event is symbolisch, namelijk het bedrijf Cloostermans-Huwaert in Hamme. Het is een van de bedrijven die het Agoria Energy Coaching-project reeds doorliepen en op wiens dak intussen al een gloednieuwe grote zonnepaneleninstallatie werd geïnstalleerd. Een getuigenis van deze kmo en een afsluitende rondleiding door hun bedrijf mag dan ook zeker niet ontbreken.

Denkt u als bedrijf ook aan energiebesparende maatregelen, maar weet u niet goed waar te beginnen? Ontdek het volledige programma en schrijf u hier in! 

Beide events zijn gratis voor Agoria-lidbedrijven.