De Masters of Digital conferentie is het jaarlijkse topevent dat Digital Europe, de Europese federatie voor de Digitale Industrie, organiseerde op 21 februari. Tijdens het event voor meer dan 400 genodigden in Concert Noble in Brussel werd een duidelijke oproep gelanceerd voor een sterker digitaal Europa tegen 2025. Deze oproep komt er op een cruciaal moment voor Europa gezien de politieke machtswissel later dit jaar.


De visie van Digital Europe, overzichtelijk toegelicht in hun Manifesto-document en ondersteund door Agoria, streeft ernaar om tegen 2025 een Europa te hebben waar digitale techologieën, innovatie en artificiële intelligentie er kunnen voor zorgen dat de Europeanen concurrentieel blijven op het vlak van jobs alsook een betere gezondheid(szorg) en digitale dienstverlening kunnen verwachten. Tijdens het Masters of Digital Event kwamen deze thema's dan ook ruim aan bod. Hiervoor dient gewerkt te worden aan een sterk verenigd digitaal Europa, met sleutelelementen zoals digitale inclusie, milieubewuste groei, innovatie, vertrouwen en een doelgericht beleid om dit te realiseren. Bekijk ook zeker de video  die dit alles beknopt toelicht en de sfeerbeelden  van Masters of Digital  2019. Paswoord = DE19#

Tijdens het Masters of Digital event werden ook voor de tweede keer de Future Unicorn Awards uitgereikt. Europa dient er immers naar te streven om in de toekomst meer (startende) KMO's te laten doorgroeien tot wereldspelers, de zogenaamde Unicorns. Recent kwam Agoria lidbedrijf Collibra nog in het nieuws toen het deze Unicorn status verwierf. Voor België was Agoria lidbedrijf Rombit genomineerd voor deze Award. De uiteindelijke winnaar was het Finse Maas Global, dat een Mobility As A Service oplossing aanbiedt via de Whim app.

Bekijk ook zeker de video met de top 3 van de winnaars: