Wist je dat het vandaag, maandag 20 maart, de Internationale Dag van het Geluk 2017 is? Een door de Verenigde Naties ingestelde dag die helemaal in het teken van onze tijdsbesteding en de zoektocht naar ‘welzijn’ staat. Nu is er, als het over welzijn gaat, vanzelfsprekend een belangrijke rol weggelegd voor bedrijven. Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat economische groei alleen niet langer volstaat om het geluk van de werknemers te verzekeren. Sommige bedrijfsleiders hebben dat begrepen en vatten de koe bij de horens…

Zo heeft één bedrijf voor het derde opeenvolgende jaar de titel van Best Workplace Belgium weggekaapt in de categorie van ‘minder dan 500 werknemers’. Dat gebeurde nog nooit eerder in ons land. EASI, een lidbedrijf van Agoria met vestigingen in Nijvel, Leuven, Luik en Gent, dankt dit succes in grote mate aan zijn medewerkers. De bekroning gebeurde immers op basis van een anonieme tevredenheidsenquête waaraan ook de werknemers van EASI deelnamen en die werd georganiseerd door het Great Place to Work Institute Belgium in samenwerking met Vlerick Business School.

Onze waarden zijn de sleutel van ons succes

Transparantie, commitment, respect voor de collega’s, respect voor klanten en leveranciers, positieve spirit, verantwoordelijkheid. Deze waarden zitten ingebakken in het DNA van de medewerkers, managers en directeurs van EASI. Toen Salvatore Curaba 18 jaar geleden EASI oprichtte, was hij van één ding zeker: zijn medewerkers moesten dezelfde waarden delen als de zijne. Het zijn namelijk deze waarden die hem altijd vooruit hebben gestuwd en die hem voor geen enkele uitdaging laten terugdeinzen. De werknemers van EASI worden op basis van deze waarden ook gerekruteerd.

De onderneming van de toekomst …. Vandaag

”EASI is niet mijn bedrijf, maar ons bedrijf. Het aantal aandeelhouders is gegroeid van 4 naar 41. Vandaag is 1 op 4 werknemers bij EASI aandeelhouder, verduidelijkt Salvatore Curaba. Het is een vrij uniek managementmodel in België, maar het versterkt de band tussen werknemer en werkgever aanzienlijk. En aan de basis ervan ligt het geluk van allen, zo kunt u lezen in ons artikel Salvatore Curaba: "Geluk en prestatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden".

Meer weten: http://www.easi.net/nl/blog

Lees ook:

Reageer op dit artikel