Drones zullen niet meer van het toneel verdwijnen. Er ontwikkelt zich een mondiale drone-economie, en die groeit steeds harder. Dankzij reglementering en technologische vooruitgang wordt het een heuse wereldwijde business.


Volgens een recent onderzoek van Research Nester zou de mondiale dronemarkt tegen eind 2023 goed zijn voor zo'n 25 miljard USD, wat de komende vijf jaar neerkomt op een jaarlijkse groei van maar liefst 18,2%. Die groei is mogelijk omdat drones stevig worden ingezet in verschillende sectoren.

Het toenemende gebruik van drones in commerciŽle sectoren zoals media en entertainment, inspectie, infrastructuur, monitoring, landmeting en mapping stuwt de vraag naar droneservices over de hele wereld. Overheden zetten drones ook in op het domein van openbare veiligheid. Zo worden bewakingsdrones op grote schaal gebruikt voor wetshandhaving en worden observatiedrones gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek, R&D, milieuonderzoek en calamiteitenmanagement.

De e-commerce- en retailsector buigen zich over het gebruik van drones om producten zo snel mogelijk aan klanten te leveren. Ook in het kader van stedelijke mobiliteit via de lucht wordt gerekend op drones voor veilig en milieuvriendelijk passagiersvervoer en om de levenskwaliteit in slimme steden te verbeteren.

Drone Pages verzamelt 160 relevante ondernemingen

Agoria heeft het initiatief genomen om een business guide voor drones samen te stellen. Het is een gouden gids voor drones in BelgiŽ en is bedoeld als een volgende stap in de studie van PwC en Agoria.

De kernboodschap is verenigen, samenwerken en innoveren om BelgiŽ te positioneren als een leider in de mondiale drone-economie. We hebben potentieel en knowhow, maar we zijn niet de enigen. We mogen niet zelfgenoegzaam worden, want de concurrentie wordt heviger.

De gids is bedoeld om meer visibiliteit te verlenen aan alle geÔdentificeerde actoren, zowel gevestigde als nieuwe spelers, die actief zijn in de Belgische drone-economie en moet hen helpen om hun activiteiten in BelgiŽ en in het buitenland uit te bouwen. Op basis van 57 subcategorieŽn kunnen bedrijven en andere spelers hun aanbod en knowhow presenteren. We zijn trots dat we meer dan 160 actoren hebben samengebracht en we verwachten dat dit aantal verder zal groeien.Download hier gratis de Drone PagesBelgiŽ beschikt over heel wat unieke troeven, zoals te lezen in de recente studie van Agoria en PwC "A drone's eye view".