De expertise van radiologen is van essentieel belang in de strijd tegen COVID-19. Daarom stelt Agoria-lidbedrijf Dobco Medical Systems, een specialist in cloudoplossingen voor medische beeldvorming, tijdens deze gezondheidscrisis gratis zijn technologie ter beschikking van Belgische en Nederlandse radiologen. Zo kunnen die over een veilige, snelle en laagdrempelige thuiswerkplek beschikken.


Radiologen lopen niet altijd in de kijker, maar in de strijd tegen het coronavirus zijn ze een onmisbare categorie van medische specialisten. Longfoto’s maken immers een zeer betrouwbare diagnose van de ziekte mogelijk.

Ook Dobco Medical Systems probeert zijn steentje bij te dragen aan de strijd tegen COVID-19. Daarom heeft het bedrijf besloten om gedurende de hele duur van de coronacrisis zijn PACSonWEB homereading-oplossing gratis en zonder aankoopverplichting ter beschikking te stellen van deze specialisten. Hiermee kan een radioloog via een app op de smartphone zonder aanvullende infrastructuur, VPN of ziekenhuissoftware zowel thuis als elders verslaglegging doen en met anderen samenwerken.

Deze oplossing is interessant voor radiologen die nog geen thuiswerkplek hebben en die thuis verslaglegging moeten kunnen doen. De homereading-oplossing van PACSonWEB wordt al door veel radiologen gebruikt en wordt formeel ondersteund door de taskforce tegen corona binnen de Belgische FOD Volksgezondheid

Als het ziekenhuis van de radioloog al op PACSonWEB is aangesloten, wordt de functionaliteit automatisch geactiveerd. Voor ziekenhuizen die nog niet zijn aangesloten, kan een versnelde aansluiting op PACSonWEB worden gerealiseerd. Ook kan het ziekenhuis zonder aansluiting – via een webupload van de beelden – de functionaliteit gebruiken.


Strijd tegen het coronavirus: inspirerende initiatieven

In deze COVID-19-crisis zien bij onze lidbedrijven en andere organisaties tal van initiatieven het licht, om de epidemie te bestrijden, het verzorgend personeel en de maatschappij in haar geheel te ondersteunen of nog om de continuïteit van het werk te verzekeren.

Ontdek die initiatieven hier