Karlien Erauw van Agoria en IHE België geeft 5 redenen waarom de eHealth Interoperability Day op 26 maart een niet te missen evenement is voor elke eHealth-professional in België.


Voor softwareontwikkelaars en IT-bedrijven in de medische sector is interoperabiliteit een cruciale voorwaarde voor nationale en internationale groei. Op donderdag 26 maart vindt in Brussel de eHealth Interoperability Day plaats, een uniek evenement over interoperabiliteit tussen systemen in de gezondheidszorg. 

De eHealth Interoperability Day kadert in de IHE Europe Connectathon Week. Karlien Erauw is vendor co-chair bij IHE Belgium en experte ICT normalisatie bij Agoria. Ze is een van de sprekers op het evenement. Dit is waarom u volgens haar de eHealth Interoperability Day niet mag missen:

eHealth Interoperability Day:
een must voor uw bedrijf

1

Ontdek de trends en de toekomst van normalisatie voor systeemmigratie

Op de eHealth Interoperability Day komt u onder andere te weten wat de prioriteiten van de Belgische eHealth Roadmap voor de komende jaren inhouden, wat de noden uit de gezondheidssector zijn en hoe u door gebruik te maken van de nieuwste standaarden en ontwikkelingen in interoperabiliteit, op deze noden kunt inspelen.

2

Leg nieuwe, waardevolle contacten met eHealth-professionals

Alle belangrijke spelers van zowel de overheid als de eHealthsector zijn aanwezig. Het evenement is tegelijk de aanzet voor IHE Belgium om een community op te bouwen rond Health Level Seven (HL7) op Belgisch niveau (HL7 Belgium). Het evenement is een unieke kans om contacten uit de hele sector in binnen- en buitenland te ontmoeten.

3

Ervaar connectivity testings en de voordelen ervan

Het is de allereerste keer dat de IHE Europe Connectathon Week in Brussel doorgaat. Tijdens de eHealth Interoperability Day krijgt u de unieke kans op een VIP-tour doorheen de Connectathon floor, waar meer dan 300 ontwikkelaars van uit de bedrijfswereld hun producten en oplossingen testen volgens internationale standaarden en IHE-profielen.

4

Woon unieke lezingen van toonaangevende sprekers bij

We hebben de eer om heel wat gerenommeerde internationale sprekers van IHE Europe te ontvangen. Zo is het uitkijken naar de lezing van Charles Parisot, bestuurslid van IHE Europe en al jarenlang een van de leidende experts op het gebied van interoperabiliteit. Ook de Italiaanse autoriteit in eHealth, Claudio Saccavini, geeft een lezing over zijn realisaties in de noord Italiaanse regio Veneto en deelt zijn best practices. Daarnaast hoort u alle details over de toekomstige HL7-FHIR ontwikkelingen in België.

5

Leer hoe uw oplossingen buiten de Belgische grenzen te valideren

Tijdens de Connectathon worden oplossingen voor eHealth interoperabiliteit aan internationale standaarden afgetoetst. Een unieke kans om in real life te bekijken hoe u uw oplossingen niet alleen in België, maar ook buiten de landsgrenzen kan valideren en verkopen dankzij connectivity testing met peers.

eHealth Interoperability Day

- Donderdag 26 maart 2020 van 08.30 tot 18.00 uur in Brussels Autoworld.
- Gratis toegang en open voor alle Belgische eHealth-professionals.
- Ontdek het volledige programma en schrijf u in voor de eHealth Interoperability Day.