Deze kapitaalverhoging volgt in het bijzonder de vereisten van de nieuwe Europese richtlijn "PSD2". Digiteal is erkend door de Nationale Bank van België als betalingsinstelling en is dus onderworpen aan zeer strikte regels, of het nu gaat om eigen vermogen, informaticabeveiliging, enz.


Op 28 december 2018 is Teal IT SA, dat de oplossing voor veilig betalings- en factuurbeheer op de markt brengt, officieel Digiteal nv geworden en heeft 1.032.000 euro opgehaald.

Digiteal heeft zojuist een kapitaalverhoging van 832.000 euro gekoppeld aan een achtergestelde lening van € 200.000,- afgerond. Deze kapitaalverhoging volgt in het bijzonder de vereisten van de nieuwe Europese richtlijn "PSD2". Digiteal is erkend door de Nationale Bank van België als betalingsinstelling en is dus onderworpen aan zeer strikte regels, of het nu gaat om eigen vermogen, netwerk- en informatiebeveiliging, enz.

Voor Cédric Nève, oprichter, zal deze fondsenwerving Digiteal ook in staat stellen om de volgende stappen te zetten: "het aanbieden van nog meer volledige vertrouwensbetalingen, het eerste bedrijf zijn dat de Europese standaard voor elektronische facturering van PEPPOL voor particulieren ondersteunt en Digiteal inzetten in Europa."

Digiteal

Deze fondsenwerving werd uitgevoerd dankzij bestaande aandeelhouders (zoals EASI en LeanSquare), nieuwe particuliere investeerders (rechtstreeks of via het crowdfunding platform Spreds) en Novalia. "Wij willen van deze gelegenheid gebruik maken om hen te bedanken voor hun vertrouwen", voegt Cédric Nève eraan toe, die hierbij toelicht: "Met betrekking tot de oorspronkelijke naam van het bedrijf (Teal IT SA) en zijn commerciële naam op de markt (Digiteal), was het duidelijk geworden dat we één enkele referentie nodig hebben. Of het nu gaat om het grote publiek, de Fintech-sector of onze klanten, Digiteal is het merk dat zij kennen en vertrouwen."

Jean-François Herremans, Managing Partner EASI: "De beslissing van EASI om het geïnvesteerde kapitaal bij Digiteal te vergroten, komt er na de geslaagde samenwerking het afgelopen jaar. We sluiten ons erg aan bij hun visie en de oplossingen die ze ontwikkelen. Die leunen goed aan bij onze thema's en onze Adfinity business line."

"Elektronische facturatie en digitalisering vormen de kern van onze strategie. Het potentieel van dit project is de afgelopen maanden enkel gegroeid. Er is een sterke match tussen de Digiteal-oplossing en de markt, daar zijn we van overtuigd. Zoals altijd bij EASI heeft ook het menselijke aspect meegespeeld bij onze beslissing. We vinden de EASI-waarden terug bij Digiteal. De oprichters, net als het hele team, zijn er open. Er heerst totale transparantie naar hun werknemers, aandeelhouders, partners en klanten. Nu er de stevige basis er is, willen ze evolueren. Hun motivatie en engagement hebben ons ertoe aangezet om hen verder te ondersteunen, zowel op vlak van commerciële coaching als financieel."

José Zurstrassen, Voorzitter LeanSquare: "LeanSquare verhoogt haar investering in Digiteal omdat we ervan overtuigd zijn dat het bedrijf haar positie als betalingsdeskundige kan versterken in een breder scala van sectoren, waaronder marktplaatsen en platforms voor aandelenfinanciering. We zijn ook verheugd om Cedric en zijn team te ondersteunen in hun ontwikkeling in nieuwe markten. "


 
Bent u lid van Agoria en doet uw onderneming het ook goed?
Een bijzondere bestelling, innovatie, uitbreiding, overname, onderscheiding ...? Laat het ons weten, zodat we uw bericht kunnen publiceren op www.agoria.be en in deze rubriek op de website van Agoria.

Stuur een tekstje van max. 20 regels (liefst met foto) naar redactie@agoria.be