29 augustus 2018. Izegem. Deze week heeft een grote delegatie van vooraanstaande politici en bedrijfsleiders uit Ghana een bezoek gebracht aan ons land. Het Belgische technologiebedrijf Televic had hen in BelgiŽ uitgenodigd om de banden met Ghana aan te halen. Van het bezoek werd gebruikgemaakt om de zakelijke en investeringsmogelijkheden tussen Vlaanderen en Ghana te bespreken.


De indrukwekkende delegatie, geleid door de minister van Planning, bestond uit de ministers van Onderwijs en van Visserij en aquacultuur evenals uit vertegenwoordigers van verschillende Ghanese bedrijven. De delegatieleden maakten kennis met hun Belgische en Vlaamse collega's en bezochten verschillende bedrijven en organisaties die actief zijn op hun respectieve bevoegdheidsdomeinen.†

"Ik ben opgetogen over onze relaties met de Ghanese overheid en het bedrijfsleven", vertelt Lieven Danneels, CEO van Televic. "Het is dankzij het werk dat Televic in Ghana heeft geleverd, dat we hen in ons land hebben kunnen rondleiden. Ik ben bijzonder trots dat ik als voorzitter van de Kamer van Koophandel van West-Vlaanderen enkele van onze belangrijkste bedrijven aan hen heb kunnen voorstellen.

Televic onderhoudt nauwe relaties met Ghana aangezien het bedrijf recentelijk heeft gezorgd voor infrastructuur en e-learningfaciliteiten voor meer dan 240 middelbare scholen in het land. Het project werd gerealiseerd in het kader van de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling waaraan Ghana tegen 2020 moet voldoen, zoals bepaald door de Verenigde Naties.

Eerder dit jaar haalde Televic de voorpagina's met dit project toen de Belgische koningin Mathilde en vice-eersteminister Alexander De Croo op uitnodiging van de Ghanese regering een bezoek brachten aan enkele van die scholen.

Over Televic Education

Televic is een wereldleider in de ontwikkeling van op onderzoek gebaseerde oplossingen die uitdagingen op het gebied van opleiding, kwaliteit, certificatie, accreditatie, permanente evaluatie en samenwerking in vele verschillende sectoren helpen op te lossen.

Dankzij de combinatie van onze diepgaande kennis van specifieke sectoren en wetenschappelijk onderzoek kunnen wij innovatieve oplossingen aanreiken en langdurende relaties opbouwen met klanten in uiteenlopende sectoren zoals overheden, onderwijsinstellingen, ziekenhuizen en privťbedrijven.

Meer info op de website van Televic.