In elk bedrijf, of het nu een KMO of multinational is, worden dagelijks een groot aantal operationele beslissingen genomen. Dankzij ervaren medewerkers en met de hulp van geautomatiseerde business rules, leidt de meerderheid van deze beslissingen tot de gewenste uitkomst. Maar zo loopt het niet altijdÖ Op het Decision Intelligence Seminar op 5 februari 2019 maakt u kennis met hedendaagse technieken en methoden voor beslissingsbeheer.


Eťn enkele ongelukkige beslissing kan leiden tot boetes, rechtszaken, reputatieschade en verregaande kosten. Bovendien wegen zelfs minder dramatische beslissingen op de winstgevendheid van het bedrijf als ze vaak herhaald worden. En wat als uw ervaren medewerkers het bedrijf verlaten? Een bewust beslissingsbeheer kan kosten voorkomen en zorgen voor behoud van kennis, ook tijdens de komende pensioengolf. Daarnaast zorgt het ook voor gegarandeerde controleerbaarheid en traceerbaarheid, wat zowel voor GDPR als voor hedendaagse klanten een vereiste is. Ook een verhoogde reactiviteit op wijzigende vragen van klanten en regelgevers is ťťn van de voordelen.

Decision Analytics

In hun Technologie Transfer-project "Decision Analytics", gesteund door het Vlaams Agentschap voor Innovatie en Ondernemen (VLAIO), werken verschillende onderzoeksgroepen van KU Leuven rond dit thema. Vanuit de Faculteit Economie en Bedrijfsbeheer bestudeert Prof. Jan Vanthienen innovatieve methodologiŽen om beslissingsprocessen binnen bedrijven in kaart te brengen. Prof. Joost Vennekens van de Faculteit IndustriŽle Wetenschappen vertaalt deze methodologie naar concrete toepassingen die beslissingen op een intelligente manier kunnen ondersteunen. Tot slot levert Prof. Marc Denecker van de Faculteit Ingenieurswetenschappen de state-of-the-art AI-technologie die nodig is om dit allemaal in praktijk te kunnen realiseren. Dit project wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met een tiental industriŽle partners, die case studies aanleveren uit domeinen zoals (sociale) wetgeving, financiŽn, maakindustrie, transport, enz.

Decision Intelligence Seminar, op 5 februari 2019

Het Decision Intelligence Seminar op 5 februari 2019 biedt een uitgelezen kans om kennis te maken met dit project en met hedendaagse technieken en methoden voor beslissingsbeheer in het algemeen. Eerder dan op het academische, ligt de focus van dit seminarie vooral op de concrete meerwaarde die deze methodes kunnen bieden voor bedrijven. Er wordt dan ook uitgebreid ruimte voorzien voor enkele earlyadopter-bedrijven, die zullen toelichten hoe zij - elk op hun eigen manier - beslissingsbeheer in de praktijk brengen en welke, soms onverwachte, voordelen hen dit oplevert. Wat al deze bedrijven gemeen hebben, is dat hun projecten aantonen hoe een doordacht beslissingsbeheer hen helpt om hun strategische visie te vertalen naar operationele uitmuntendheid.

Organisatie:††KU Leuven: EAVISE - DTAI - LIRIS

Klik hier voor meer informatie en inschrijvingen.

Leden van Agoria kunnen deelnemen aan een verminderd tarief van Ä 100 (i.p.v. Ä 150) als zij hun lidmaatschap vermelden bij de registratie.

Datum

dinsdag 5 februari 2019, 12:30 - 18:00

Taal: Engels

Plaats

Auditorium building KU Leuven
Jan Pieter De Nayerlaan 5
2860 Sint-Katelijne Waver

Organisator

KU Leuven 

Meer info

Leden van Agoria kunnen deelnemen aan een verminderd tarief van Ä 100 (i.p.v. Ä 150) als zij hun lidmaatschap vermelden bij de registratie.

Dit evenement is afgelopen.