Wat verandert aan de aanvraagprocedure voor werk- en verblijfsvergunningen voor buitenlandse werkkrachten? De nieuwe procedure lijkt op het eerste gezicht een vereenvoudiging, maar er schuilen toch wat addertjes onder het gras. Kom er alles over te weten tijdens deze workshop!


Als u soms buitenlanders van buiten de EU in dienst neemt, of werknemers uit derde landen ontvangt die naar België gedetacheerd zijn, moet u zich ervan bewust zijn dat de wetgeving inzake de procedure voor arbeids- en verblijfsvergunningen vanaf volgend jaar structureel zal veranderen. 

De zogenaamde "gecombineerde vergunning"-procedure zal in België het concept van één enkele aanvraagprocedure en één enkel officieel document met werk- en verblijfsvergunningen invoeren. In plaats van twee documenten (een arbeidsvergunning met blauwe kaart en een elektronische verblijfskaart), zullen buitenlandse werknemers voortaan slechts één document hebben, een elektronische kaart met vermelding van de arbeidsvergunning. 

Een vereenvoudiging op het eerste gezicht, maar er schuilen toch wat addertjes onder het gras. 

In het Vlaams Gewest wordt niet enkel een nieuwe procedure ingevoerd, er komen ook nieuwe regels voor het verkrijgen van arbeidstoelatingen. 

Om de complexiteit, tips, regels en best practices uit te leggen die vanaf volgend jaar moeten worden toegepast, organiseren we een informatiesessie in de vorm van een workshop. Wij organiseren één sessie per gewest, in samenwerking met de gewestelijke bevoegde autoriteiten, die verantwoordelijk zullen zijn voor de ontvangst en behandeling van de aanvraagdossiers voor gecombineerde vergunningen. 

  • Voor het Vlaams Gewest vindt de Single Permit sessie plaats op dinsdag 4 december in BluePoint Brussel,vanaf 9u30
  • Voor het Brussels Gewest vindt de Single Permit sessie plaats op donderdag 6 december in BluePoint Brussel, vanaf 9u30.
  • Ook voor het Waals Gewest wordt een sessie georganiseerd, die plaatsvindt op dinsdag 11 december in BluePoint Liège vanaf 14u.

Vink in het inschrijvingsformulier aan welke sessie u wenst bij te wonen.

Datum

dinsdag 4 december 2018, 09:30 - 12:30

Vlaams Gewest

donderdag 6 december 2018, 09:30 - 12:30

Brussels Gewest

dinsdag 11 december 2018, 14:00 - 17:00

Waals Gewest

Plaats

Infosessies Vlaams en Brussels Gewest: BluePoint Brussel
Infosessie Waals Gewest: BluePoint Liège

Organisator

Agoria 

Meer info

Leden van Agoria: 180 euro
Niet-leden: 280 euro

Dit evenement is afgelopen.